Конкурси

Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

За поезия и проза

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Община Царево обявява ежегодния си Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев.
           
Конкурсът е отворен за участие за всички български автори.

Приемат се произведения в два жанра – поезия (до 2 лирически творби) и кратка проза (1 текст с общ обем до 5 страници, оформени по БДС - с 30 реда на страница и 60 знака на ред).
          
Конкурсът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу електронен адрес творбите си с точна информация за обратна връзка.
           
Конкурсните произведения да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси.
          
Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” за поезия и за проза, получават грамота от Община Царево и парична премия в размер на 400 лева. Наградите за второ място са грамота и 300 лв, а за трето място – грамота и 200 лв. Журито по преценка може да присъди и поощрителни награди.
          
Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Ще бъде издаден и сборник с номинираните произведения на участниците в конкурса. Наградният фонд се осигурява от Община Царево.

• Творбите се изпращат по електронен път, на адрес littsarevo@abv.bg до 24.05.2016 г.

Допълнителна информация на телефон 0590/5 5029.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на месец юни 2016 г. на сцената на Лятното кино в гр. Царево.

 

Автор: Община Царево
02.03.2016 г. 08:34
Посетено: 3971
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/23012-natsionalen-literaturen-konkurs-s-more-v-sartseto