Конкурси

„Истории от някога“ навършва една година

За това време литературната инициатива вдъхнови създаването на повече от 130 разказа

◊ ПОКАНА

В края на месец февруари се навършва една година от първото издание на литературната инициатива за фантастични жанрове „Истории от някога“.

Организаторите са подготвили изненада за почитателите на четенията: този път няма специална тема на писане - всеки може да праща какъвто разказ иска, в какъвто жанр (хорър, фентъзи, фантастика) му харесва на адрес istoriiot@gmail.com.

Творбите трябва да са до 8 хиляди знака (с разстоянията) и да не са публикувани преди това никъде.

Крайният срок за изпращане на разкази изтича на 26 февруари в полунощ. Четенето ще се проведе на 29 февруари от 19:00 часа в столичния клуб Bar Dak. Втората приятна изненада е, че победителите от четенето този път ще получат сгряващи душата награди от бара, точно като за празник. 

За една година се проведоха дванадесет събития и бяха прочетени 134 разказа по интересни и будещи въображението теми. Множество автори откриха себе си и се изявиха пред публика, а техни творби се озоваха сред страниците на престижни български издания за фантастични жанрове.

Заповядайте на 29 февруари от 19:00 часа на юбилейното четене, за да се позабавлявате със завладяващите Истории от някога на авторите!


* * *

"Истории от някога" е нестандартен литературен формат, който веднъж месечно организира четене по предварително зададена тема в жанровете фантастика, фентъзи и хорър. Авторите пращат свои творби на адрес istoriiot@gmail.com. Разказите трябва да отговарят на две важни условия – обем до 8 хиляди знака и да са по зададената тема. Десетина от тях биват допуснати за участие, като присъстващите автори сами четат творбитe си. В края на четенето всеки от публиката гласува за три разказа, харесали му най-много. Така се определят тримата победители, които задължително четат на следващо събитие. Четенията се провеждат в столичния клуб Bar Dak на ул. „Московска“ №3.

Автор: Николай Николов
02.02.2016 г. 13:33
Посетено: 798
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/22853-istorii-ot-nyakoga-navarshva-edna-godina