Конкурси

VIII Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

Участниците ще се състезават в разделите “Народно пеене”, “Хореография”, “Инструменталисти” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”

VIII Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват в осмото издание на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Той ще се проведе на 15 и 16 април в областния град. Творческото състезание е организирано от Общински младежки дом – Монтана.

Разделите, в които ще се състезават участниците са “Народно пеене”, “Хореография”, “Инструменталисти” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”.

Специален раздел е обособен за българчетата от чужбина. Те могат да се включат във „Видеоконкурс за народни песни и хореография”, като изпратят любителски видеоклип на своя песен или танц. Така ще имат възможност да се съревновават за атрактивните награди, осигурени от организаторите.

Фолклорният конкурс „Напеви от Северозапада” е форум за изява на деца от 4 до 19 години, както и за студенти в музикални специалности на възраст от 19 до 30 години.

Специално изискване към участниците във всички раздели е едно от изпълненията им задължително да е песен, танц или инструментална пиеса от Северозападна България и Северняшка фолклорна област. За улеснение на участниците ще им бъдат предоставени нотирани автентични песни от този край.

Заявки за участие се приемат най-късно до 25 март 2016 г. на имейла на конкурса: napevi_severozapad@abv.bg или на пощенския адрес на институцията: 3400 Монтана, бул. “Трети март” 98.

Подробна информация - статут, заявки и приложения, могат да бъдат изтеглени от сайта на Общински младежки дом – Монтана: www.omd-montana.ml.

 

За повече информация:
Асен Асенов

Директор на Общински младежки дом
Монтана

0889 00 44 13


Автор:
Организаторите
Публикация:
19.01.2016 г. 15:45
Посетено:
2727
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/22763-viii-natsionalen-folkloren-konkurs-napevi-ot-severozapada