Конкурси

Алианс Франсез провежда кастинг за участие в „Златен ключ” – Пловдив 2016

За изпълнители от цяла България на възраст от 17 до 30 години

Алианс Франсез провежда кастинг за участие в „Златен ключ” –  Пловдив 2016


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Започна записването за преселекцията за участие в следващия XIII Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2016.
 
Това е интернационален музикален форум, който се организира ежегодно от Алианс Франсез Пловдив под патронажа на Министъра на Външните работи на Република България и Посланика на Република Франция в България, в партньорство с Община Пловдив.

Поредното 13-то издание на Фестивала ще се проведе на 23, 24 и 25 юни 2016 год., като в него ще вземат участие музиканти и изпълнители от 3 континента. Чуждестранните участници са гост-изпълнители, а българските са част от конкурсната програма.

На 24 юни ще се проведе Финалът на Националния конкурс в рамките на Фестивала, в който могат да се състезават изпълнители от цяла България на възраст от 17 до 30 години. Специално сформирано международно жури от професионални музиканти и французи, езикови специалисти, ще оценява както вокалните и сценични качества на участниците, така и интерпретацията им на френски език.

Участието на българските изпълнители на Фестивала се състои в няколко последователни фази:

1. Преселекция
2. Селекция
3. Участие - финал

Всеки кандидат, желаещ да участва в преселекцията, трябва да изпрати в Алианс Франсез (може и по мейл – afbg@afbg.org) до 31 декември 2015 год. документите, на базата на които специално сформирана комисия ще селектира участниците във Финала на националния конкурс.

Документите, които се изискват за преселекцията са:
- Кратка атрактивна автобиография и координати за обратна връзка;
- 2 снимки на кандидата;
- Аудио или видеозапис на негово изпълнение, като не е задължително те да са на френска песен.

След като разгледа и оцени изпратените материали, Комисията определя участниците за Финала, след което всеки един от тях бива лично и поименно уведомен, че е избран за участие.

Бон шанс и успех на всички кандидати!



Автор:
Екип Почетно консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив
Публикация:
21.11.2015 г. 13:39
Посетено:
1346
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/22424-alians-fransez-provezhda-kasting-za-uchastie-v-zlaten-klyuch-plovdiv-2016