Конкурси

Национално състезание по чужди езици "Аз мога - тук и сега"

6-8 ноември 2015, гр. Девин

Национално състезание по чужди езици "Аз мога - тук и сега"


◊ СЪБИТИЕТО

От 6 до 8 ноември в град Девин ще се проведе Национално състезание по чужди езици - "Аз мога - тук и сега"

Тази есен, в сърцето на Родопите, град Девин, ще се проведе Първото национално състезание по чужди езици "Аз мога – тук и сега" за всички ученици от 7 до 12 клас, изучаващи английски и немски език, като първи или втори чужд език в училище.

За участието в състезанието НЕ се заплаща такса! Сайт: http://languages.az-moga.bg/

Семейството на "Аз мога - тук и сега" става още по-голямо, защото ние можем - тук и сега! Този ноември от 6 до 8 (петък-неделя) ще проведем най-иновативното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения.

Новото ни начинание е изпълнено със свежест, креативизъм и много Интелект! Да, Интелект! В това ново усилие, проект и най-вече предизвикателство се впускаме ръка за ръка с нашите приятели от най-успешните училища за езиково обучение "Интелект".


◊ ЗА УЧАСТИЕ

В Националното състезание по чужди езици "Аз мога - тук и сега" могат да участват ученици от 7. до 12. клас в редовна форма на обучение през учебната 2015-2016 година от цяла България, изучаващи английски и немски език.

Формата под която участват учениците в състезанието е само индивидуална и само в една категория, като всеки един участник, според това в кой клас е към настоящата учебна година, попада в една от следните групи в категорията, която е избрал за участие: 7.-8. клас, 9.-10. клас и 11.-12. клас.

Предизвикателството е отправено към учениците и техните преподаватели, като изпитните материали са съобразени с актуалните международно признати и утвърдени сертификационни практики. Методологията на провеждане е съобразена с учебните програми по чужди езици, както за профилираните така и за непрофилираните паралелки в училище.

Изпитните сесии са специално разработени за целите на националното състезание и поставят висока летва за изучаващите чужди езици, както и прилагат нестандартното мислене, както във всичките инициативи на "Аз мога - тук и сега". :)

Езикови училища "Интелект" и "Аз мога - тук и сега" имат за цел освен възможността младите участници да премерят сили то и да усъвършенстват знанията си - за тази цел ще имате възможност да присъствате на кратки семинари/обучения, които ще демонстрират иновативните методи и практики на обучение по английски и немски език.

През тази година категориите в които можете да вземете участие на Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега", 6-8 ноември в град Девин са две:

. Английски език
. Немски език

Надпреварата и в двете обявени състезателни категории ще се проведе в три етапа:

- писмена експозиция по дадена тема;
- тестова част – въпроси от затворен тип, с един или множество верни отговори;
- устна част – събеседване с езикови експерти, установяващи нивото на владеене на английски/немски език
*

* В последния етап (устно събеседване) на надпреварата се допускат само участниците, преминали първите два етапа от състезанието.

Състезатели, класирали се на призови места, ще получат възможността за платен стаж в езикови училища "Интелект". Всички останали участници ще получат грамоти за участие, както и подаръци от партньорите на събитието.


• За да разберете повече относно провеждането и условията на състезанието, моля внимателно прегледайте информацията в секции "Регламент" и "Условия" http://languages.az-moga.bg

• Регистрацията за състезанието е до 23:59 часа на 31 октомври. Заявката за участие се извършва от: http://registrator.az-moga.bg/

 


Автор:
Кристалин Чавдаров
Публикация:
28.10.2015 г. 15:21
Етикети:
немски езиканглийски езикконкурссъстезание
Девин
Аз мога - тук и сега
Национално състезание по чужди езици
Посетено:
1577
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/22233-natsionalno-sastezanie-po-chuzhdi-ezitsi-az-moga-tuk-i-sega