Конкурси

Конкурс на тема: "Дуенде, безпокойство, кеф"

Част от програмата на Софийския международен литературен фестивал

Конкурс на тема: "Дуенде, безпокойство, кеф"


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Третото издание Софийския международен литературен фестивал – ще се проведе между 25 ноември и 13 декември, а тазгодишният му фокус ще бъде литературата от Иберийския полуостров. 

Като част от програмата на фестивала за първи път се провежда конкурс за млади автори, до 35-годишна възраст, под мотото: "Дуенде, безпокойство, кеф".

Произведенията, с които можете да участвате, е необходимо да бъдат в един от следните литературни или визуални жанрове: проза, поезия, есе, илюстрация и фотография. 

Темата на конкурса - „Дуенде, безпокойство, кеф“ е вдъхновена изцяло от тазгодишното издание на Литературния фестивал. Резултатите от конкурса ще дадат и своеобразното начало на събитието - на победителите и техните произведения ще бъде посветена първата вечер от фестивала – 25 ноември 2015 г., в новото сценично пространство на Националния дворец на културата ДНК. 

Конкурсът „Дуенде, безпокойство, кеф“ дава начало на създаването на произведения специално за „Софийския международен литературен фестивал“. Цялата селекция на журито ще бъде публикувана в първото електронно издание за 2015-та година, непосредствено преди самия старт на фестивала.


◊ УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

Тема: "Дуенде, безпокойство, кеф"

Срок: 24 септември - 24 октомври 2015

Могат да участват автори до 35 г. 

Селекцията на произведенията се определя от жури в състав: Марин Бодаков, Силвия Чолева, Камелия Спасова и Кирил Златков

Жанрови категории за участие (N.B. Всички текстови произведения се подават в pdf и текстови формат):
• Поезия - до три стихотворения;
Кратък разказ или есе - до 3 000 знака;
Илюстрации - до 3 броя, формат pdf или jpg, до 3 MB
Фотографии - до 3 броя, формат jpg, до 3 MB;

Очакваме вашите произведения, заедно с кратки автобиографични данни на имейл адрес: office@literaryfest.org, до 24 октомври, включително.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени непосредствено преди старта на Литературния фестивал, като всички селектирани от журито произведения ще бъдат включени в първото електронно издание на "Софийския международен литературен фестивал" 2015.
Част от авторите и техните произведения ще бъдат представени и в програмата на откриващото фестивално събитие на 25 ноември.


За допълнителни въпроси, моля, пишете ни на: office@literaryfest.org

Успех!

Автор:
Организаторите
Публикация:
04.10.2015 г. 14:21