Конкурси

Конкурс за дизайн продължава контура на щастието

Творческо предизвикателство към дизайнери, ученици и студенти от приложните специалности и департаментите по дизайн

Конкурс за дизайн продължава контура на щастието


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

През 2015 г. контурната бутилка на Coca-Cola отбелязва 100-годишен юбилей. Вдъхновени от тази знакова икона в дизайна, One Design Week и Coca-Cola отправят покана за участие към ученици и студенти от приложните и дизайн специалности, както и към всички професионални дизайнери, в конкурс на тема: „Продължи контура на щастието с Coca-Cola".

Участниците в конкурса трябва да представят своя прочит на легендата Coca-Cola под формата на триизмерен дизайн обект, графичен принт, дигитално изображение, моушън графика, звуков дизайн или инсталация.

Шестчленно жури с международно участие ще оценява постъпилите предложения в рамките на конкурса до 6 юни (събота). Селектираните творби ще бъдат представени на тазгодишния One Design Week в изложбата „Продължи контура на щастието с Coca-Cola". Тя ще се случи в творчески комплекс Инкубатор (Пловдив, кв. „Капан”, ул. "Братя Пулиеви" 1-6) от 19 до 28 юни.

Голямата награда на дизайн състезанието е най-новият модел DSLR фотоапарат на Nikon (Nikon D5500 + обектив 18-55mm VR). Награждаването на победителя в конкурса ще се извърши на специално организирано събитие в рамките на самата изложба.

Повече информация относно проекта, както и правилата на конкурса могат да бъдат намерени на:
edno.bg/one-design-week-2015/coca-cola-competition

Facebook страница на конкурса:
www.facebook.com/events/879150572152194/.


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

One Design Week е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.
 
One Design Week се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на One Design Week включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика - изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н.

One Design Week е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно, целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са One Architecture Week и One Dance Week.


Автор:
Хелиана Велинова
Публикация:
22.05.2015 г. 14:58
Етикети:
дизайнконкурс
Coca-Cola
One Design Week
Посетено:
1214
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/21490-konkurs-za-dizayn-prodalzhava-kontura-na-shtastieto