Конкурси

Конкурс за участие в осмото годишно издание на Созополските семинари по творческо писане

Крайният срок за кандидатстване в конкурса е 20 март 2015, 22:00 ч.

Конкурс за участие в осмото годишно издание на Созополските семинари по творческо писане


◊ СОЗОПОЛСКИ СЕМИНАРИ ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ

Фондация „Елизабет Костова” обявява своя осми годишен летен семинар по творческо писане, който ще се проведе в периода 18-22 юни 2015 г. в античния Созопол, България. Програмата на семинара включва интензивни всекидневни уъркшопове по творческо писане, дискусии под формата на кръгли маси, лекции, изнесени от гост-лекторите, и литературни четения на преподавателите и участниците в програмата.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящи страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. До участие ще бъдат допуснати общо десет кандидати, които ще получат стипендии.

Събитията ще продължат в София между 22-24 юни 2015 г. като част от СтолицаЛитература, годишна литературна програма, организирана от фондация „Елизабет Костова“ в българската столица.

Стипендии:

Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима кандидати, пишещи на български език, ще получат стипендии за участие в програмата. Стипендията включва такса-участие, храна, настаняване и пътни разходи, които ще бъдат покрити от фондация „Елизабет Костова“.

Програма:

Програмата на семинара в Созопол включва уъркшопове по творческо писане, индивидуални консултации, дискусии под формата на кръгли маси, лекции, срещи с изтъкнати чуждестранни и български редактори, издатели и преводачи, както и литературни четения.

Преподаватели:

Елизабет Костова (инструктор на англоезичната група), Георги Господинов (инструктор на българоезичната група), Клеър Месуд (американски гост-лектор) и Христо Карастоянов (български гост-лектор).

Краен срок за кандидатстване:

20 март 2015 г., 22:00 ч. (UTC + 2:00, EET).



Подробна информация за кандидатстване в конкурса: http://ekf.bg/sozopol/page/38/


Автор:
Фондация "Елизабет Костова"
Публикация:
23.02.2015 г. 16:00
Посетено:
1596
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/20895-konkurs-za-uchastie-v-osmoto-godishno-izdanie-na-sozopolskite-seminari-po-tvorchesko-pisane