Конкурси

Национален конкурс „Словото на младите“ за таланти в различни области на изкуството

За деца и младежи до 25 години включително

Национален конкурс „Словото на младите“ за таланти в различни области на изкуството


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

 

Фондация „Огънят на Орфей” и фондация „Стоил Куцев-Даскала” обявяват


Национален конкурс „Словото на младите” за таланти в различни области на изкуството. Той е част от проекта „Словото на младите”, финансиран чрез безвъзмездна помощ от програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП (Норвегия, Исландия, Лихтенщайн) 2009-2014.

 

В творческата надпревара могат да се включат деца и младежи до 25 години включително, съобщи за медиите ръководителят на проекта Евгения Тагарева. Крайният срок е 10 март 2015 г. Домакин на съревнованието е Езикова гимназия „Пловдив”.

 

Журито на конкурса, съставено от творци в областта на литературата и визуалните изкуства, ще присъди следните награди:


1.   Литературно творчество: Награди „Огънят на Орфей” (I, II, III място) – в две възрастови групи: до 14 г. и до 25 г.

2.  
Други изкуства (изобразително изкуство, фотография, запис на музикално, танцово, театрално изпълнение и др.) -  (
I, II, III място) в три възрастови групи: до 11 г.,  до 16 г. и до 25 г. включително

 

Ще бъдат връчени и специални награди „ЛЕГЕНДА ЗА РОМИТЕ”. „Разкажете своята легенда за ромите в слово, рисунка, фотография, песен, клип и др., независимо дали сте част от ромската общност или просто искате да я опознаете и да ни я покажете“, отправят покана организаторите.


Конкурсът „Словото на младите” е на свободна тема, но се очаква в творбите да бъдат застъпени проблеми, свързани с демократични и общочовешки ценности, в това число разбирателството и диалога между различните етноси, въпросът за другия, различния, изборът между добро и зло, желанието да бъдем съпричастни, казаната или премълчана добра дума.

Дайте воля на своите творчески умения и желание да споделяте! Експериментирайте със слово, форми, цвят, различни техники. Провокирайте!, призовават организаторите от фондации „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”.


Творбите трябва да бъдат изпратени до 10.03.2015 г. по пощата на адрес: гр. Пловдив - 4000, П.К. 363, Фондация „Огънят на Орфей”, за конкурса. Подателят е необходимо да попълни собствено, бащино и фамилно име, адрес, телефон, електронен адрес (e-mail), учебно заведение.

Повече за конкурса „Словото на младите” може да научите на сайта:

www.slovotonamladite.com

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
12.02.2015 г. 15:17
Етикети:
Фондация Огънят на Орфейизобразително изкустволитература
фондация Стоил Куцев-Даскала
национален конкурс Словото на младите
Посетено:
3512
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/20833-natsionalen-konkurs-slovoto-na-mladite-za-talanti-v-razlichni-oblasti-na-izkustvoto