Конкурси

Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян

За непубликувани разкази

Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян за четвърта поредна година обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Очакваме разказите ви в обем до 1500 думи, написани на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, във формат .odt, .doc или .rtf.

. Жанр и форма – остросюжетна литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане). Оценяваме литературните и идейните качества на творбата. Приветстваме различни повествователни стилове в рамките на обема от 5 страници (5 стр. * 300 думи = 1500 думи).

. Брой творби. Допуска се един разказ от автор.

. Допълнителни изисквания за творбите: Участващите разкази трябва да са авторски, непубликувани под каквато и да е форма (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео). Ако желаете да ни изпратите вече публикувана ваша творба, направете го през редовния канал за връзка със списанието. Не се допускат разкази, участвали в предишни издания на конкурса. Разказите, които не отговарят на условията, няма да бъдат допуснати за участие.

. Координати на участниците в конкурса: За да бъдете идентифицирани при крайното класиране, в текста на имейла за участието Ви в конкурса трябва да се съдържат:

1. Заглавието на разказа
2. Трите Ви имена
3. Данни за контакт: пощенски адрес, електронен адрес, телефон за връзка.
4. Прикачен файл с разказа във формат .odt, .doc или .rtf.

. Подробности за оценяването на творбите: Почетното жури определя специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовното жури определя наградите за първо, второ и трето място. Членове на журитата (изброени поименно по-долу) и екипът на конкурса (системният администратор, редакторите, коректорът на trubadurs.com и координаторът на конкурса) не могат да участват със свои творби. Редовното и почетното жури определят вътрешно реда на четенето и оценяването на пристигащите разкази. В рамките на двете журита всеки оценяващ има равен глас в оценката на разказите и контролира спазването на регламента на конкурса. По общо съгласие на членовете на журито се допуска отличаване на разкази за поощрение на техните автори, като тези творби остават извън основното класиране на конкурса. Журито оценява текстовете анонимно, като на всяка творба се зачислява номер на пристигане.

. Публикации на творбите: Авторите запазват изключителните права върху своя разказ! С изпращането на разказа Вие се съгласявате да предоставите на „Сборище на трубадури“ правата за публикация на Вашия разказ в сайта на електронното списание и в специален електронен брой, посветен на конкурса. Списание „Сборище на трубадури“ и организаторите на конкурса работят активно с други организации, издания и сайтове с цел подпомагане на публикацията на отличени творби в хартиена, електронна, аудио, видео или драматизирана форма. Допълнителни публикации на творбите задължително се съгласуват с авторите. До този момент отличените, поощрените и първите двайсет участници в крайното класиране с резултатите могат да бъдат публикувани, както следва (списъкът се обновява; пишете на адреса на конкурса, за да бъдете включени в него):


Електронно списание „Факел.бг“, под редакцията на Петър Колев (подбор на един разказ).
Алманах „ФантАstika“, под редакцията на Атанас П. Славов (няколко разказа по избор).
Списание „Дракус“, под редакцията на Явор Цанев (няколко разказа по избор).

Отличени разкази ще бъдат поставени на разискване и във Форум „Иван Ефремов“.

. Срокът за изпращане е от 9 февруари 2015 г. до 24:00 ч. на 10 март 2015 г., когато се навършват 66 години от рождението на Агоп Мелконян.

. Обявяването на класирането е на 10 април 2015 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“.

. Оценяващи

Почетно жури:

Семейство Мелконян
Александър Карапанчев, писател
Велко Милоев, писател
Дилян Благов, критик
Петър Кърджилов, писател

Редовно жури:

Ана Хелс, редактор на сп. „Сборище на трубадури“
Валентин Иванов, писател
Владимир Полеганов, писател, редактор на сп. „Сборище на трубадури“
Емануил Томов, преводач, редактор на сп. „Shadowdance“
Зорница Ангелова, блогър, рецензент, редовен сътрудник на „Сборище на трубадури“
Михаил Абаджиев, видеоблогър, рецензент, редовен сътрудник на „Сборище на трубадури“
Мишо Гръблев, радиоводещ, първа награда в конкурса за 2013 г.
Петър Тушков, преводач
Преслава Кирова, идея и организация на конкурса
Стоян Христов, блогър, рецензент, редовен сътрудник на „Сборище на трубадури“
Хараламби Марков, писател
Яница Христова, драматург, носител I награда в конкурса за 2014 г.

. Награди

Книжни награди за победителите се осигуряват с подкрепата на издателствата:

Август
Artline Studios
Бард
Егмонт България
Екслибрис
Ерато Арт
Ерго
Жанет-45
Изток-Запад
Колибри
Хермес

Тази година координатор на конкурса е: Джовани „Гост“ Чемишанов. Изпращайте разказите на електронната ни поща: konkurs2015 [ет] trubadurs.com. Пожелаваме ви успех!

Автор:
Преслава Кирова
Публикация:
10.02.2015 г. 10:36
Посетено:
2643
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/20809-konkurs-za-kratak-fantastichen-razkaz-po-povod-godishnina-ot-rozhdenieto-na-agop-melkonyan