Конкурси

VI Национален литературен конкурс за учители-творци

Тази година конкурсът се посвещава на 100-годишнината от рождението на писателя Павел Вежинов

◊ СЪБИТИЕТО

За шеста поредна година издателство „Булвест 2000“ и издателска къща „Анубис“ имат удоволствието да обявят Националния литературен конкурс за учители-творци, в който могат да участват със свои произведения действащи учители и директори от цялата страна.

Тази година конкурсът се посвещава на 100-годишнината от рождението на големия български писател
Павел Вежинов.

В негова чест за първи път имаме и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на едно от най-известните му произведения - повестта „Бариерата“. Бариерата вътре в нас или между нас, видимата и невидимата бариера, която препречва житейски ситуации и съдби, хора и поколения. Бариерата – така, както я разбира всеки от творците.

Докато тече конкурсът, някои от получените произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, а след приключването му предстои издаването на избраните от журито произведения в общ сборник.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2014 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и трите големи награди в категориите проза, поезия и есе. Ще има и специална награда за участник, който за първи път се включва в конкурса.

Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. „Учителско дело“, в. „Аз Буки“, „Литературен вестник“ и мрежата на учителите новатори „teacher.bg“.


◊ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ   

• Всеки участник има право да изпрати до три произведения, свързани с темата на конкурса - стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).
   
Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
   
Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.
   
Крайният срок за изпращане на материалите е 22 август 2014 г. включително.
   
Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.
   
Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com

Автор: Организаторите
15.07.2014 г. 14:07
Посетено: 2245
Етикети: конкурс, литература, издателска къща Анубис, издателство Булвест 2000, Национален литературен конкурс за учители-творци
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/19612-vi-natsionalen-literaturen-konkurs-za-uchiteli-tvortsi