Конкурси

Стартира конкурсът Electrolux Design Lab 2014

За студенти в областта на дизайна от цял свят

Стартира конкурсът Electrolux Design Lab 2014


◊ СЪБИТИЕТО

От началото на март 2014 г. стартира набирането на проекти за световния конкурс Electrolux Design Lab.

Тазгодишното издание е посветено на темата "Здравословна среда у дома", а участие в конкурса могат да вземат студенти в областта на дизайна от цял свят.

Своите вдъхновяващи идеи студентите трябва да посветят на бъдещата среда, в която ще можем да се насладим на здравословния начин на живот по забавен, лесен и устойчив начин с помощта на технологиите. Идеите си за уреди, аксесоари и услуги студентите трябва да представят в една от трите основни направления: Кулинарни изживявания, Грижа за материите и Пречистване на въздуха. 


◊ ЗА УЧАСТИЕ

Конкурсът е отворен за участие на студенти от цял свят, а попълването на заявката изисква няколко лесни стъпки.

Участниците трябва да представят описание на своята идея; скица, илюстрираща концепцията и описание на ползите, които би донесла на потребителя.

Крайният срок за участие е 6 април 2014 г., а най-добрите предложения ще бъдат представени онлайн в началото на месец май. По този начин участниците ще имат възможността да представят идеите си пред специалисти в областта от цял свят и да достигнат до широка аудитория. Екип на Electrolux ще оценява концепциите, а победителят ще бъде обявен през ноември 2014. 

Първото място ще бъде възнаградено с шестмесечен платен стаж в дизайн студиото на Electrolux и награда в размер на 5 000 евро. Парична награда ще има и за второ и трето място, както и за фаворита на публиката.

Electrolux Design Lab е един от най-престижните конкурси за дизайн в световен мащаб. Конкурсът е един от начините на компанията да допринесе за развитието на младите таланти и изграждането на иновативна култура. През 2013 г. участие в конкурса взимат над 700 студенти от повече от 60 страни, а първо място спечели концепцията за летящ почистваш мини робот, вдъхновена от съвършения ход на природата.

Повече за конкурса Design Lab вижте на http://electroluxdesignlab.com/2014/


* * *

Electrolux е световен лидер в производството на домашните електроуреди и уреди за професионална употреба с ежегодни продажби, надвишаващи 40 милиона продукти за потребители в 150 страни. Компанията е съсредоточена върху нововъведения с внимание към дизайна, базирани на широко вникване в нуждите на потребителите, за да задоволят изискванията на всяко домакинство или професионалист. Продуктите на Electrolux включват хладилници, съдомиялни и перални машини, прахосмукачки и готварски печки, които продава под уважаваните марки като Electrolux, AEG, Zanussi и Frigidaire. През 2012 година Electrolux достига продажби от 110 милиарда шведски крони и 61 000 служители.




Автор:
Пламена Павлова
Публикация:
09.03.2014 г. 17:37
Етикети:
дизайн
Здравословна среда у дома
Електролукс
Electrolux
студентски световен конкурс
конкурс Electrolux Design Lab
Посетено:
1806
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/18734-startira-konkursat-electrolux-design-lab-2014