Конкурси

"Нов български роман" - конкурс на издателство "Сиела"

Анонимен конкурс без ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение

"Нов български роман" - конкурс на издателство "Сиела"


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Сиела" обявява анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман

Първа награда

. Сключване на авторски договор
. Публикуване в най-голямото българско издателство „Сиела”
. 3000 лева първоначален авторски хонорар
. Разпространение в книжарските вериги на страната
. Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата

Втора награда
. Сключване на авторски договор
. Публикуване на романа в издателство Сиела
. Разпространение в страната
. Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата


◊ КАКВО ТЪРСИМ?

Издателството търси следващия любим български роман и с този конкурс протяга ръка към всички пишещи. Конкурсът е анонимен и без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение. Бъдете сигурни, че пращате най-доброто, което можете да дадете от себе си – добре редактиран ръкопис, издържани образи, увлекателен сюжет и вълнуваща история.


◊ КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Окуражаваме да участват както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Единственото, което има значение, са историята, която разказвате, и вашите писателски умения. Текстовете ще се четат от специално избрано и обявено по-късно тричленно жури от професионалисти.


◊ КАКВИ СА УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ?

• Ръкописът не трябва да е публикуван досега, под каквато и да е форма – печатна или електронна.
• Ръкописът не трябва да съдържа името на автора, нито индикации за авторството.
• Ръкописът може да се изпраща само в електронен вид, като в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство (например ivan_petrov@yahoo.com)
• Ръкописът трябва да е в PDF формат.
• Шрифт: Times New Roman, размер 14
• Междуредие: 1,5
• Номерирани страници


◊ ВАЖНИ ДАТИ

Приемане на ръкописите – от 17 февруари 2014 г. до 17.00 ч. на 17 юни 2014 г.
Обявяване на 5-те най-добри ръкописа – на 18 август 2014 г.
Обявяване на първа и втора награда на специална церемония – на 30 септември
Премиера на романа, получил първа награда – на 1 декември 2014 г.
 
Внимание: Анонимността на конкурса е условие, на което държим изключително много, затова текстове, които не отговарят на горепосочените условия, ще бъдат дисквалифицирани.

Очакваме ръкописите ви на адрес: konkurs@ciela.com


Комуникация с администраторите на конкурса:
 
На имейл адреса, от който е изпратен кандидатстващият текст, администраторите на конкурса изпращат потвърдителен емайл с идентификационен номер, под който романът е регистриран в конкурса. Този номер и имейл кореспонденцията се пазят от автора до края на конкурса. Комуникация с администраторите на конкурса по различен от описания начин, както и опити за индикиране на авторството са неприемливи и могат да доведат до дисквалифициране на участващия в конкурса текст.

За псевдоним на автора по смисъла на чл. 7, ал. 1 и 2 ЗАПСП до окончателното приключване на конкурса се счита имейл адреса, от който е изпратен ръкописът.  Идентификационният код на издателството е само с цел запазване на анонимността на автора по време на  конкурса, но се предоставя на автора и след обявяване на конкурса ще се ползва заедно с посочения имейл като начин за идентифициране на автора на произведението. Адресите на имейлите, от които се изпращат произведенията няма да се публикуват в публичното пространство по време на провеждане на конкурса, но ще бъдат записвани върху ръкописите, изпратени от тях, заедно с кода на издателството. С изпращането на имейл за участие в конкурса на издателство „Сиела” всеки от участниците се счита, че дава съгласието си за използване на произведението му в съответствие с всички условия на конкурса и няма претенции към издателството за начина на провеждането на конкурса. С изпращането на имейл за участие в конкурса на издателство „Сиела” всеки участник предоставя съгласие кореспонденцията с него да се води на посочения от него имейл – този от който е изпратен ръкописът за участие в конкурса.
 

"Сиела" пожелава успех на участниците!





Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
17.02.2014 г. 17:51
Посетено:
6110
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/18606-nov-balgarski-roman-konkurs-na-izdatelstvo-siela