Конкурси

Конкурс за фентъзи и фантастичен разказ

Годишно ще се състоят 4 кръга от конкурса, а най-добрите разкази ще бъдат публикувани в електронна книга-антология "Галактики"

◊ СЪБИТИЕТО

Издателство „Колибри“, клуб „Галактики“, българският фензин „Шадоуденс“ и „Книголандия“ обединяват усилия с цел популяризиране и насърчаване развитието на фентъзи и фантастичния жанр в България!

Обявяваме провеждане на ежегоден конкурс за фентъзи и фантастичен разказ!

Набирането на разкази от първия кръг приключва на 16 октомври 2013. Всички текстове, подадени след 24:00 часа на тази дата, автоматично ще бъдат прехвърлени за участие в следващото издание (кръг) на конкурса.

Победителите ще получават отличия в рамките на редовните срещи на клуб „Галактики“ в края на съответния месец. Годишно ще се състоят 4 кръга от конкурса, а най-впечатляващите умотворения ще бъдат публикувани в електронна книга-антология „Галактики“!


◊ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

• В конкурса могат да участват само ентусиасти, които: владеят добре български език; имат продуктивно въображение; умеят да пишат. Текстове, които не са граматически и стилистично издържани, няма да бъдат оценявани.

• Като обем разказите не следва да надвишават 10 000 знака (с отстоянията). По-дългите текстове ще бъдат дисквалифицирани автоматично.

• Всеки участник има право да изпраща само по един разказ за всеки кръг на конкурса.

• Очакваме предложенията Ви в електронен формат, word файл, на електронен адрес: svetlyo@colibri.bg. Не пропускайте да отразите трите си имена, подходящ електронен адрес и телефон за контакт.


◊ ПРАВИЛА НА КОНКУРСА

• Предвидени са награди (книги!) за първо, второ и трето място. Разказите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на клуб „Галактики“, в интернет фензин „Шадоуденс“, както и в специална секция на сайта на издателството.

• В рамките на регулярните срещи на клуб „Галактики“ ще Ви запознаваме с разказите-победители, ще връчваме наградите от съответния кръг на конкурса, ще отбелязваме и оказваме чест на всички участници.

• Всеки участник в конкурса ще получава лично по имейл кратки бележки върху текста, аргументиращи решението на журито.

• Резултатите от конкурса и имената на победителите ще бъдат публикувани в изданията на медийните партньори на клуб „Галактики“, а най-впечатляващите произведения ще намерят място в електронна книга-антология „Галактики“!

• Състав на журито: Емануил Томов, Христо Блажев, Андрей Велков, Светлозар Желев.

Организаторите са водени от стремежа да насърчат колкото може повече млади хора не просто да четат и пишат с удоволствие, но и да развихрят въображението си с идеята да достигнат до поклонниците на фантастичния и фентъзи жанр!


Освен в София, клубът ще организира събития в Пловдив и в други градове в страната.

Желаем успех на всички участници!
Автор: Организаторите
27.09.2013 г. 15:56
Посетено: 2817
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/17704-konkurs-za-fentazi-i-fantastichen-razkaz