Конкурси

Фотоконкурс търси победител!

Продължава оnline гласуването за „Снимка на публиката”

Фотоконкурс търси победител!


◊ ПОКАНА

Фотоконкурсът "Снимай МЕ – бъди част от универсалния символ на правата на човека – направи го свой!" търси победител!

От 16 до 30 септември 2013 г. продължава оnline гласуването за „Снимка на публиката” на страницата на фотоконкурса във Фейсбук. Онези, които гласуват за снимките, които харесват най-много, могат да спечелят силиконова гривна за ръка за фотографи.

Членове на журито на конкурса са създателят на Универсалния символ на правата на човека, младият графичен дизайнер от Сърбия Предраг Стакич; Георги Янакиев, бас китарист на група "Сигнал" и Богдана Трифонова, водещ на Стартер - сутрешния блок на БГ Радио. Задачата на журито е да избере трима победители сред авторите на най-интересните и сполучливи снимки. 20 избрани от журито снимки ще участват във фотоизложба, която ще бъде открита в средата на месец октомври 2013 г.

Независимо от избора на фейсбук потребителите, журито на фотоконкурса ще отличи и награди три от снимките, авторите на които ще получат специалните награди – уникални ръчно изработени керамични пластики с универсалния символ на правата на човека, а големият победител ще получи и комплект дизайнерски парфюм във формата на фотоапарат и камера за еднократни снимки. Имената на победителите ще бъдат обявени на официалното откриване на фотоизложбата.


Снимките са част от инициативата "Бъди част от универсалния символ на правата на човека – направи го свой!", която е насочена към популяризиране на универсалния символ в България. Тя се реализира от Арт.Е - Център за насърчаване и развитие на визуалните изкуства, в партньорство с Фондация Сила за живот Пламен Толев и с подкрепата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” по "Програма Младежта в действие" на Европейския съюз.

20 избрани от журито снимки ще участват в специална фотоизложба, която ще бъде открита в средата на месец октомври.

Автор:
М. Милев
Публикация:
14.09.2013 г. 22:47
Посетено:
1411
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/17608-fotokonkurs-tarsi-pobeditel