Конкурси

Литературен конкурс на тема "Градът през моя поглед"

За младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Детска литературна школа „Движение“ към Сдружение на писателите – Варна
обявява
 
литературен конкурс на тема "Градът през моя поглед"

Конкурсът е насочен към младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в жанровете есе, разказ, стихотворение, очерк.

Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят – какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.

• Конкурсът е явен. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и email за връзка. Участва се с едно произведение. Текстовете може да са публикувани, но да не са награждавани в други конкурси.

• Текстовете трябва да се изпращат на e-mail: konkurs@urban-mag.com в периода 20 май – 20 юни включително.

• Присъждат се три награди: първа (150 лева), втора (100 лева) и трета (50 лева). По решение на журито ще бъдат присъдени и поощрителни награди.

Наградите ще бъдат връчени на 29 юни в Дома на писателите – Варна. Жури на конкурса ще бъдат участниците (талантливи пишещи деца и младежи на възраст от 7 до 18 години) в Детска литературна школа „Движение“.

Текстовете ще бъдат публикувани в интернет издание „Градското списание“ в рубриката „Градът през моя поглед“.

***

Настоящият конкурс стана възможен благодарение на помощта на проект „Младежка банка - Варна”, по програма „Младежка банка” към Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”, с финансовата подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи”.


◊ ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Детска литературна школа „Движение” е създадена през 2010 година. Неин ръководител е белетристът Мариан Желев. Всяка година в школата се приемат нови участници след насрочен във варненските училища конкурс. До този момент членове на школата са били повече от 40 деца. Школата организира и провежда литературни четения, представяния, рецитали. Осъществяват се срещи с други школи и организации, свързани с изграждането на литературните ценности и традиции при младите. Занятията се провеждат в Дома на писателите на ул. „Крали Марко” 11 във Варна.

Сдружение на писателите е организация с нестопанска цел. В нея членуват писатели от град Варна. За 22 години организацията е дала покрив на множество проекти в областта на културата. В Дома на писателите, където се помещава Сдружението, се ръководи Детска литературна школа „Движение”, както и школа за артисти. Домът е приютявал и талантливи фотографи, художници и музиканти. Гости и автори, които живеят във Варна, организират своите творчески вечери благодарение на инициативността на ръководството на Сдружението.
 
„Градското списание“ (www.urban-mag.com) е интернет издание с формат на списание, с една новинарска и няколко специализирани рубрики, ориентирано към темите култура, туризъм и свободно време. Читателската аудитория е разнообразна по възраст и интереси и профилирана в темите. Изданието представя авторски и преводни материали, проследяващи актуални тенденции и събития у нас и по света. От 2010 г. „Градското списание“ организира съвместно с Галерия 8 във Варна (през 2011 г. съвместно и с изданието Арт новини за София) първия в страната конкурс за текст за изложба за непрофесионалисти в областта на арт критиката. „Градското списание“ подкрепя с приоритет събития, организирани от и за млади хора.




Автор:
Организаторите
Публикация:
25.05.2013 г. 15:19