Конкурси

Стартира битката за роман на годината

Фондация “ВИК” обявява началото на третия конкурс

◊ СЪБИТИЕТО

Фондация “ВИК” обяви началото на трето издание на конкурса “ВИК” за Български роман на годината. Заявки за участие вече се приемат на адрес: 1000 София, бул. “Витоша” № 11, ет. 1, Фондация „ВИК”. Предложенията ще се събират до края на февруари. Заявилите желание за участие е необходимо да предоставят на Фондация „ВИК” и по 5 бройки от книгата, с която ще се включат в конкурса.


◊ УСЛОВИЯ

Творбите трябва да отговарят на изискванията на литературния жанр “роман”, да са издадени за първи път през 2005 година на български език от жив автор.


◊ ЖУРИ И НАГРАДИ

Произведенията ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще стане известен на 1 март. Шестте романа, които ще се състезават във финалния кръг за Голямата награда, ще бъдат оповестени на 15 юни. По регламент след тази дата в конкурса ще се включат и читателите, за които и тази година са предвидени читателски награди.

Третият носител на Наградата “ВИК” ще стане известен на официална церемония през ноември. По регламент той ще получи 10 000 лв. и предложение за превод на романа на английски език, осигурени от международната преводаческа компания “Вик транслейшънс И Ви Ес – България” – основен спонсор на конкурса.


◊ ДОСЕГА

През 2005 година в конкурса “ВИК” участваха 38 романа. “Стъклената река” на Емил Андреев спечели Голямата награда и Наградата на читателите. Романът демонстрира сериозно присъствие на книжния пазар и попадна в класациите за най-четените книги у нас.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
23.01.2006 г. 18:25
Етикети:
Посетено:
644
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/1681-startira-bitkata-za-roman-na-godinata