Конкурси

Пети национален детски фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада"

И видеоконкурс за българчета, които живеят в чужбина

Пети национален детски фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада"


◊ СЪБИТИЕТО

Монтана кани млади таланти  да участват в петото издание на Детския национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Той ще се проведе на 19 и 20 април в Общинския младежки дом на областния град.

И тази година организаторите са обогатили статута с нова категория в раздел “Инструменталисти” - народни оркестри. 

Също така новости има и във Видеоконкурса, чрез който от миналогодишното издание могат да участват и българчета, които живеят в чужбина. От тази година видеоконкурсът е и за народни песни, и за хореография, като по този начин се дава възможност освен на индивидуални певци, така и на певчески групи и танцови състави да се включат в надпреварата за награди.

Организаторите обещават тази година конкурсът да е още по-пъстър. Освен станалата вече традиционна етнографската изложба от килими и предмети на бита от фонда на Исторически музей – Чипровци, във фоайето на институцията ще бъде подредена изложба-базар на народни занаяти и кулинарни специалитети от нашия край. Конкурсът ще се излъчва на живо в интернет.

• Подробна информация - статут, заявки и приложения, могат да бъдат изтеглени от сайта
www.omd-montana.dir.bg  и фейсбук профила на Общински Младежки дом – Монтана.


Конкурсът се организира от Общински младежки дом – Монтана, в партньорство със сдружение „Младежки Северозапад” и школа по български народни танци „Стоянови”. Той се провежда под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с подкрепата на Община Монтана, фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на Българския Северозапад.

В предходните му четири издания взеха участие около 1800 деца от 27 населени места от цялата страната. От миналата година конкурсът излезе  и извън пределите на България чрез раздел “Видеоконкурс за народни песни и хореография”. Участие взеха българчета от САЩ и Украйна.

За повече информация:
Асен Асенов
Директор
Общински младежки дом
Монтана
omd_montana@abv.bg
тел. 096 306 755
мобилен: 0889 00 44 13Автор: Община Монтана
01.02.2013 г. 14:46
Посетено: 2120
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/16270-peti-natsionalen-detski-folkloren-konkurs-napevi-ot-severozapada