Конкурси

Покана за участие - изложба PARABOLE

ArtUP! - Медийни изкуства в България, Гърция и Турция

Покана за участие - изложба PARABOLE


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

ArtUP! - Медийни изкуства в България, Гърция и Турция, проект на Гьоте-институт в трите страни, отправя отворена покана към художници от България, Гърция и Турция да участват в новата изложба на медийни изкуства на ArtUP! в България, наречена PARABOLE, с куратор Йово Панчев.

Проектът ArtUP!, в сътрудничество с художници от България, Гърция и Турция, създава виртуални и трансгранични локални изложби на различни теми като пресечни точки на медийните изкуства. Целта на тези изложби е, темите да бъдат поставени в регионален контекст и показани онлайн пред широка международна публика.

PARABOLE изследва нови локални градски легенди с намерение да даде пространство за широка рефлексия върху миналото, съвремието, изпълнено с движение, миграции и кризи, както и върху бъдещите перспективи на региона.

Изложбата PARABOLE ще бъде представена между април и юни 2013 в няколко художествени пространства в България, чрез поредица от откриващи събития, които ще следват кривата на параболата. PARABOLE ще може да бъде видяна и във виртуалното пространство на ArtUP!.

В изложбата може да участва всеки художник от България, Гърция и Турция, който работи в областта на медийните изкуства.

Краен срок за кандидатстване: 15 март 2013

Допълнителна информация за изложбата и начина на кандидатстване може да намерите на http://www.goethe.de/ins/tr/lp/prj/art/opc/bgindex.htm.


За контакт:
Гьоте-институт София
Ул. "Будапеща" 1
1000 София
Тел.: +359 2 9390100
Мобилен тел.: + 359 878 643 638
artup@sofia.goethe.org

Автор: Павлина Младенова
01.02.2013 г. 11:29
Посетено: 2041
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/16268-pokana-za-uchastie-izlozhba-parabole