Конкурси

Конкурс за участие в Созополски семинари по творческо писане 2013

Покана за участие в конкурса

Конкурс за участие в Созополски семинари по творческо писане 2013


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Елизабет Костова” обявява конкурс за участие в шестото издание на Созополските семинари по творческо писане през 2013 г.

Програмата на семинара включва интензивни уъркшопове, неформални кръгли маси, лекции и литературни четения.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящите страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. Ще бъдат одобрени общо десет участници.


◊ СТИПЕНДИИ

Всички одобрени за участие писатели ще получат стипендии, които покриват такса-участие, настаняване, храна и пътни разходи.


◊ ПРОГРАМА И ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Сутрешните уъркшопове на английски език ще бъдат водени от Елизабет Костова (САЩ), автор на романите "Историкът" („Сиела”, 2005) и "Крадци на лебеди" („Сиела”, 2010), а на български език от Владимир Левчев (БГ), автор на деветнадесет стихосбирки, от които четири са издадени в Съединените щати, както и на романите "Крали Марко: Балканският принц" („Жанет 45”, 2006), "2084" („Жанет 45”, 2009) и "Човекът и сянката" („Сиела”, 2012). Гост-лекции ще изнесат Ричард Русо (САЩ), писател и сценарист, носител на Пулицър за романа "Empire Falls" (предстоящо издаване от „Сиела”, март 2013), автор на филмирания роман "Nobody’s Fool" („Vintage”, 1994) и Владислав Тодоров (БГ/САЩ), писател и сценарист, автор на филмираните романи "Дзифт" („Жанет 45”, 2006) и "Цинкограф" („Фама”, 2010).

Програмата на семинара в Созопол включва и дискусии под формата на кръгли маси, срещи с изтъкнати чуждестранни и български редактори, издатели и преводачи, както и литературни четения.

Продължението на семинара СтолицаЛитература, ще се проведе на 28 и 29 май 2013 г. в София.


◊ УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

За да кандидатствате е необходимо да попълните онлайн формуляр за кандидатстване, като приложите следните задължителни материали на български език: биография (до 300 думи), мотивационно писмо (до 1 стр.) и откъс от авторски художествен текст (откъс от роман или разказ/и; минимум 10, максимум 20 печатни страници; шрифт Times New Roman, 1 800 знака на страница, с интервалите). Всеки файл, както и всяка страница от приложения откъс, трябва да носят името на автора и заглавието на текста. Необходимо е също така Вашият препоръчител да изпрати една препоръка до Симона Илиева, координатор на фондация „Елизабет Костова”, на имейл: silieva@ekf.bg.

Ще бъдат разглеждани единствено кандидатури, изпратени чрез онлайн системата за кандидатстване!

Моля, запознайте се внимателно с насоките за кандидатстване: http://www.ekf.bg/sozopol/bg/apply/.


◊ КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

15 март 2013 г., 24:00 ч. (UTC + 3).


Автор: Фондация "Елизабет Костова"
04.11.2012 г. 20:45
Посетено: 2371
Етикети: съвременна литература, конкурс, Фондация Елизабет Костова, Созополски семинари по творческо писане 2013
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/15736-konkurs-za-uchastie-v-sozopolski-seminari-po-tvorchesko-pisane-2013