Конкурси

Конкурс за текст за изложба

Изложбите в София и Варна през погледа на непрофесионалисти

Конкурс за текст за изложба


◊ СЪБИТИЕТО

Интернет изданията "Градското списание" (www.urban-mag.com) и Арт новини (www.artnovini.com) и Галерия 8 (www.gallery8.net)

организират
конкурс за текст за изложба за непрофесионалисти


Второто издание на конкурса се провежда във Варна и София и двата региона. Крайният срок за изпращане на текстовете е 30 октомври 2012 г.

Обърнете скуката с главата надолу и напишете текст за изложба или друго арт събитие в областта на изобразителното изкуство, проведени в периода 18 август - 30 октомври 2012 г. Ако спечелите която и да е от трите големи награди, ще обогатите своята лична арт колекция или ще положите нейните основи с оригинална творба от известен български художник.

В конкурса могат да участват само непрофесионалисти (не се допуска участието на изкуствоведи и журналисти) - без възрастови ограничения. Конкурсът обхваща актуалните изложби - без жанрови ограничения - и арт събития в посочения период, които се провеждат във всички галерии и музеи (частни и държавни) или алтернативни пространства във Варна и в София, както и в регионите на двата града. По изключение участниците могат да представят и текст за вече минала изложба, проведена в периода 1 юни - 18 август 2012 г., при положение че са силно впечатлени от нея.

Текстовете, написани на български език, трябва да бъдат в обем до 3000 знака (с интервалите).


◊ УСЛОВИЯТА

Основното изискване към материалите е да изразяват ясно личното отношение и мнение на техния автор за разглежданата изложба или за конкретна творба на художник/група художници. Друго важно условие при оценяването на материалите ще бъде умението на участника в конкурса да провокира публиката да посети избраната от него изложба, независимо дали вече е закрита, или не.

Текстовете трябва да бъдат придружени от репортажна снимка, името, адреса и годините на автора, предвид на това, че има учредена награда за млад автор до 25-годишна възраст.

Крайният срок за изпращане на материалите по имейл е 30 октомври 2012 г. (Тъй като конкурсът се провежда едновременно във Варна и София, организаторите прецениха, че най-удачният вариант е текстовете да бъдат изпращани само по електронна поща.)

Авторите на най-добрите текстове ще бъдат обявени на 1 ноември 2012 г. - Ден на будителите.

Материалите, със subject: "За конкурса", изпращайте до Елена Владова на адрес: konkurs@urban-mag.com, с копие до Марио Николов на: office@artnovini.com. Изпратените текстовете трябва да бъдат набрани във някои от следните формати на Word: .doc, .docx, .rtf, а снимките да са с разширение .jpg или .tif.


◊ НАГРАДИТЕ

1. Голяма награда на Галерия 8 - творба от колекцията на галерията.

2. Приз за текст, отразяващ изложба в Галерия 8 - творба от колекцията на галерията.

3. Специална награда на artnovini.com за млад автор (до 25-годишна възраст) - живописна творба на варненския художник Христо Христов.


◊ ЖУРИ

Елена Владова - редактор на "Градското списание"
Борис Стателов - собственик на Галерия 8
Марио Николов - главен редактор на www.artnovini.com

Наградите ще бъдат връчени на 3 ноември 2012 г. в салона на Галерия 8 във Варна.

Най-добрите текстове ще бъдат публикувани в „Градското списание” и в Арт новини.

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.10.2012 г. 15:16
Посетено:
2116
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/15519-konkurs-za-tekst-za-izlozhba