Конкурси

Стартира конкурс за детска рисунка в град София и София област

За деца от 6 до 12 години

Стартира конкурс за детска рисунка в град София и София област


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 септември 2012 г. (понеделник) от 09.30 ч. в 55 СОУ „Петко Каравелов“, район „Студентски“, ул. „Дъбница“ 3, ще бъде даден стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”.

Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).

Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи:
– от 6 до 10 години
– от 11 до 12 години.


◊ ЗА УЧАСТИЕ

Желаещите да участват, както от гр. София, така и от София област, могат да подават картините си в Областен информационен център София-град и София-област, намиращ се на бул. „Витоша“ 99, в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г.

Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса.

Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител.

Класирането ще извърши комисия от изявени личности от съответните области.

На 1 ноември 2012 г. във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.
Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител.

Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.   


ОИЦ София-град и София-област е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Автор:
14.09.2012 г. 14:47
Посетено: 2020
Етикети: детско творчество, Европейски съюз, конкурс за детска рисунка, Областен информационен център София
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/15381-startira-konkurs-za-detska-risunka-v-grad-sofiya-i-sofiya-oblast