Конкурси

V Национален конкурс "Нарисувай ми слънце"

Започна надпреварата между малките и по-големите майстори на четката

V Национален конкурс "Нарисувай ми слънце"


◊ СЪБИТИЕТО

В началото на ваканцията отново се завихри и поредната лятна провокация към детските фантазии.

За пети юбилеен път стартира конкурса "Нарисувай ми слънце"

Надпреварата е между малките и по-големите майстори на четката е инициатива на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”.

Виртуалната галерия с рисунките от четирите издания на конкурса може да се види на сайта ни: www.sdrujenie-bulgarche.info

Читателите на списание „Аз съм БЪЛГАРЧЕ” знаят, че Националният конкурс стартира с празника в УСМИХЛАНДИЯ – страната на детските усмивки. Петото голямо състезание между момчетата и момичетата в лятното рисуване започна с уникален плакат, произведение на децата от 3„а” клас в училище „Георги Измирлиев” – гр. София. За създаването му ги поощри класната им, госпожа Катя Георгиева, която помогна на сръчните ръце и горещите им сърца да се изявят с четка и бои.


◊ ЗА УЧАСТИЕ

ВаЖнО!

• За всички малки и по-големи приятели на конкурса ще припомним, че от 2 юни в редакцията пристигат рисунките на децата, участници в тазгодишното пето издание.

• Художниците в него са от цяла България и се състезават с рисунки във формат А4 (21/29 см), в трите традиционни категории:
. „Най-усмихнато слънце”,
. „Най-нестандартна техника”,
. „Най-добър екип”.

• В първите две, участват деца и юноши, на възраст между 6 и 16 години. А в последната се състезават екипи от малки и пораснали рисувачи между 6 до 106 години. В надпреварата могат да участват и децата от цял един клас. Рисунки за участие в състезанието през това лято ще се приемат до 15 септември (важна е датата на пощенското клеймо).

• Всеки нов участник, който желае да изпрати свои творби, трябва да се регистрира за участие по електронната поща. Необходимо е да напише трите си имена, телефон за връзка и пощенския си адрес. Условието за регистрация е валидно, само за момчета и момичета, които участват за пръв път. Традиционните участници вече имат регистрация от миналите издания на конкурса могат директно да изпратят рисунките си по пощата.

• Читателите на сп. „Аз съм БЪЛГАРЧЕ”, които вече са печелили конкурса, знаят, че тази информация е необходима, за да могат да си получат наградите. Знаят и, че спечелената вече награда в миналите издания на „Нарисувай ми слънце”, не е пречка да участват отново.

• За да се включите в надпреварата на слънцата, изпратете работите си до 15 септември, по пощата, на адрес гр. София п.к. 1164, пощ. кутия 23, за конкурса „Нарисувай ми слънце”.


Редакцията на сп. „Аз съм българче” пожелава успех на всички малки и по-големи майстори на четката.


Розалина Златкова – Маркетинг мениджър
Румен Стоичков – Главен редактор


Автор:
Сдружение „Българче”
Публикация:
07.07.2012 г. 21:27
Посетено:
2900
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/15166-v-natsionalen-konkurs-narisuvay-mi-slantse