Конкурси

Национален литературен конкурс за фейлетон

„Игри на късмета” - само за вярващите в късмета и чувството си за хумор

Национален литературен конкурс за фейлетон


◊ СЪБИТИЕТО

„Евробет” ООД, в. „Стършел” и ИК „Жанет 45” обявяват

Национален литературен конкурс за фейлетон на тема „Игри на късмета”
    
Конкурсът е част от дългосрочната политика на „Евробет” за подкрепа на българското изкуство и има за цел да стимулира българските автори да премерят сили в един пренебрегван в последните години жанр. В конкурса могат да вземат участие всички български граждани, навършили 18 г., които имат интерес към литературата и силно вярват в късмета и чувството си за хумор.


◊ РЕГЛАМЕНТ

За да участвате в конкурса, е необходимо да се регистрирате на www.igrinakasmeta.bg или да изпратите своя творба в редакцията на
в. „Стършел” на адрес: София 1000, пл. “Славейков” № 4 или на e-mail: starshel@bulmail.net.

Фейлетоните трябва да са до 3 000 знака.

Творби за участие ще се приемат от 01.07.2012 г. до 31.12.2012 г., като всички фейлетони, отговарящи на регламента, ще бъдат публикувани в интернет пространството. 30 от най-добрите произведения ще бъдат публикувани на страниците на в. „Стършел”, а след края на конкурса издадени и в специален сборник.

Първите три най-добри творби ще бъдат отличени, както следва:

I-ва награда: 1000 лв.
II-ра награда: 700 лв.
III-та награда: 300 лв.

Задължително условие за участие в конкурса е фейлетоните да бъдат придружени със снимка, която да илюстрира най-добре текста. Всеки участник може да участва с до три творби. Не е задължително снимките, които придружават произведенията, да са правени от авторите на текстовете, но фотографът трябва да е дал съгласието си неговата снимка да участва в конкурса.

Фейлетоните ще бъдат оценявани от жури в състав: Олга Тодорова, управител на „Евробет”; София Несторова, поет и редактор; Михаил Вешим, писател и гл. редактор на в. „Стършел”.
    
Повече за регламента на конкурса четете на http://igrinakasmeta.bg

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.07.2012 г. 18:59
Посетено:
3136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/15145-natsionalen-literaturen-konkurs-za-feyleton