Конкурси

Награждават автори във Втория национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

Предстои връчване на наградите в Пловдив - 24 март от 18.30 ч.

Награждават автори във Втория национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”


◊ СЪБИТИЕТО

Кои автори и творби са получили най-високи оценки от журито във Втория национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” ще стане ясно утре, 24 март, от 18.30 часа в книжарница „Форум” на мол „Галерия Пловдив”.

Литературният конкурс „Добромир Тонев” се организира от община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев”, със съдействието на мол „Галерия Пловдив”, „Сиенит холдинг”, г-жа Тони Симидчиева и туристическа агенция „Ана Травел”. 165-има поети от цялата страна се включиха в анонимната творческа надпревара. За сравнение, в миналогодишното издание участваха 100 автори.  

Жури в състав: проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева ще определи кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на забележителния пловдивчанин, който напусна света на живите преди 11 години. Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев - уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от „Сиенит холдинг”, екскурзия до Гърция от туристическа агенция „Ана Травел” и вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон”.

Освен официалната церемония по връчване на наградите на 24 март, приятели, поети от цялата страна и млади автори от Поетическата академия ще четат свои любими стихотворения от Добромир Тонев.




√ Стихове от Добромир Тонев може да четете онлайн в LiterNet -> Добромир Тонев
Автор:
Катя Стайкова
Публикация:
23.03.2012 г. 22:21
Посетено:
2006
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/14399-nagrazhdavat-avtori-vav-vtoriya-natsionalen-konkurs-za-poeziya-dobromir-tonev