Конкурси

Известни са номинираните за Наградата "Христо Фотев"

Трети Национален конкурс за поезия

Известни са номинираните за Наградата "Христо Фотев"


◊ СЪБИТИЕТО

Известни са номинираните за наградата "Христо Фотев"

Третият Национален конкурс за поезия на името на големия поет Христо Фотев, който бе учреден в Бургас през 2006 година, се доближава до своя финал. Носителят на престижната литературна награда ще стане ясен на специална церемония на 22 март от 18 часа в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино”. Подготовката на церемонията по награждаването е поверена на композитора Руслан Карагьозов.

На вниманието на журито, което тази година бе в състав Венда Райкова, доц. София Ангелова, Марин Бодаков,
Георги Ингилизов и Росен Друмев, бяха предоставени 52 книги на поети от цялата страна.

Номинирани за наградата са Владимир Левчев, Петя Хайнрих, Румен Леонидов, Аксиния Михайлова, Роза Боянова и Иван Сухиванов.

Националният конкурс за поезия „Христо Фотев” се организира от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата. По статут се провежда в Бургас под патронажа на кмета на града на всеки две години, като се финализира на рождения ден на
Христо Фотев - 25 март.

В първото издание на конкурса със стихосбирки участваха 85 автори от цялата страна. Първият носител на наградата стана Тома Бинчев, който по съвпадение е и един от най-близките приятели на Христо Фотев.

Второто издание предизвика 97 стихотворци, които представиха в конкурса 124 поетични книги. Наградата получи също бургаски автор – Росен Друмев.

Дали наградата от третия конкурс „Христо Фотев” ще остане отново в Бургас, ще разберем на 22 март.


Автор:
Списание "Море"
Публикация:
11.03.2012 г. 16:04
Посетено:
2772
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/14287-izvestni-sa-nominiranite-za-nagradata-hristo-fotev