Конкурси

Регионален конкурс за текст за изложба

За непрофесионалисти в областта на арт критиката

◊ СЪБИТИЕТО

Интернет издание „Градското списание” и Галерия 8, Варна
обявяват

конкурс за написване на текст за изложба в периода 15.09.–15.12.2011 г.

Конкурсът е регионален, без възрастови ограничения. Адресиран е към непрофесионалисти в областта на арт критиката (да не са изкуствоведи и арт журналисти).

Конкурсът обхваща текущите изложби, без жанрови ограничения, в посочения период във всички галерии и музеи (частни и държавни) и алтернативни пространства във Варна и региона. По желание на участниците, те могат да предоставят текст и за вече минала изложба през 2011 г., ако са особено впечатлени от нея.


◊ РЕГЛАМЕНТ

• Текстовете трябва да бъдат в обем до 3000 знака с интервалите. Те трябва да изразяват ясно личното отношение и мнение на автора им към разглежданата изложба или конкретна работа на художник и да стимулират посещението на въпросната изложба от публика, която още не я е посетила, което ще е водещ момент при тяхното оценяване. Желателно е текстовете да бъдат придружени от снимка, а за минали изложби е задължително. 

• Жури: Димитър Трайчев (артистичен директор на студио за графичен дизайн „Сталкер”), Анна Владева (преводач от английски език и автор на проза), Иван Димитров-Вака (художник), Мая Манолова (изкуствовед). 

• Ще бъдат присъдени две награди: голяма награда от „Галерия 8” и награда от книжарници „Театъра” и „Параграф 22”. Наградите ще бъде връчена на 20 декември, когато ще бъдат оповестени имената на победителите.

Най-добрите текстове ще бъдат публикувани в „Градското списание”.

• Текстовете, написани във формат Word, да се изпращат до 15 декември на e-mail konkurs@urban-mag.com


. За повече информация:
Борис Стателов, Галерия 8 (www.gallery8.net)
Елена Владова, Градското списание (www.urban-mag.com)


Автор:
Организаторите
Публикация:
14.09.2011 г. 13:11
Етикети:
Градското списаниеарт критикаВарнаГалерия 8
конкурс за арт критика
Интернет издание
Посетено:
1679
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/13130-regionalen-konkurs-za-tekst-za-izlozhba