Конкурси

Фотоконкурс "Брегове. Срещи. Светове"

Всеки истински живот е среща

Фотоконкурс "Брегове. Срещи. Светове"


◊ СЪБИТИЕТО

Фотоконкурс "Брегове. Срещи. Светове"


През лятото обикновено се отправяме към различни брегове – били те морски, речни, планински, духовни. Бреговете са обаче и още нещо - граница, но и нов хоризонт. Край, но и ново начало. Нещо, което оставяме, и нещо, към което се връщаме. Отправна точка за далечни плавания или тих пристан. Мостове или пропасти. Място на срещи – срещи между хора, представи, светове.

И така, играейки си един ден в пясъка на времето, от студентски клуб „Будители“ решихме да организираме фотоконкурс под наслов „Брегове. Срещи. Светове", със стремежа да наредим наесен една пъстра мозайка от летни впечатления под формата на фотоизложба.

Конкурсът се осъществява с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Академичната служба за чужденците към Кьолнския университет.

 
◊ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Уловените от вашия фотоапарат летни впечатления можете да изпращате до 30.09.2011 г. на адрес: photo.buditeli@yahoo.de (до 10 снимки) заедно с информация къде и кога са заснети снимките, както и евентуално ваше заглавие и/или пояснение.

Снимките да бъдат с качество и големина, позволяваща изпечатването им в размер А3.

Класираните на първите три места снимки ще получат награди, осигурени от Държавната агенция за българите в чужбина.

„Всеки истински живот е среща.“ (Мартин Бубер)

 
◊ ЗА СТУДЕНТСКИ КЛУБ "БУДИТЕЛИ"
 
Създаден през 1996 г., клуб „Будители” е един от ветераните сред българските студентски сдружения в Германия. Основната ни цел е да помагаме на българските студенти с информация за следването и живота в Кьолн / Бон. Друга важна насока е организирането на културни мероприятия, които да представят различни аспекти от българската култура. Сред проектите, които досега сме реализирали, има фотоизложби, литературни четения, дискусии, театрални спектакли, народни танци и др.

Автор:
13.08.2011 г. 16:42
Посетено: 2142
Етикети: фотоконкурс, студентски клуб Будители, конкурси, фотография, фотоконкурс Брегове. Срещи. Светове
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/12991-fotokonkurs-bregove-sreshti-svetove