Конкурси

Фотоконкурс "Предпремиера на едно кметство"

За автори с отношение към интересната градска среда и архитектура

Фотоконкурс "Предпремиера на едно кметство"


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Поканата за участие е отворена към авторите с отношение към интересната градска среда и архитектура.

. Организатори на уникалната по рода си проява са „Фотографско общество – Варна”, Община Варна - Кметство „Одесос" и Строително-инвестиционна компания „БОРД”. 

. Официалният сайт на проявата е http://konkurs.odesos.eu


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

Събитието дава изключителния шанс да бъдат уловени в кадър всички любопитни кътчета и детайли от едно уникално здание, преди то да бъде открито.

• Достъпът за участниците е ексклузивен и предпремиерен. Те ще имат възможност да бъдат в контакт с избрани части от сградата, вътрешните й пространства, обширните тераси, панорамните гледки, салоните и елегантните детайли от екстериора и интериора.

Инициативата идва като естествен отклик на множество запитвания за реализиране на артистични и комерсиални фотосесии на територията на новото здание.  

• Целта е да бъдат заснети  елементи от сградата, интересни гледни точки към фасадата и вътрешните пространства.

• Конкурсът не налага никакви ограничения върху авторските решения, а тъкмо напротив. Могат да се използват необичайни гледни точки, нощни снимки, естествена светлина и допълнително осветление, въобще всичко, което допринася за пълноценно изразяване впечатленията на фотографите от контакта със сградата. Допуска се също включване на модели, допълнителен реквизит, композиции с минувачи и заснемане от съседни здания, но с условието че духът на билдинга остава осезаем, а фрагментите му разпознаваеми.
Автор:
Пламен Михайлов - председател на сдружение "Фотографско общество Варна"
Публикация:
03.08.2011 г. 17:59
Посетено:
2209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/12967-fotokonkurs-predpremiera-na-edno-kmetstvo