Конкурси

Лятна провокация към детските фантазии – с конкурса "Нарисувай ми слънце"

Започва надпреварата между малките и по-големите майстори на четката

Лятна провокация към детските фантазии – с конкурса "Нарисувай ми слънце"


◊ СЪБИТИЕТО

В първия ден на месец юни с празника на Усмихландия, страната на детските усмивки, стартира и Националният конкурс „Нарисувай ми слънце”. Инициативата на Сдружение „Българче” е вече традиция. Покани за игри и забавления с любимите рубрики от списанието не липсват през цялата година. А темите в него провокират фантазията на малките и по-големите читатели да пишат. Любителите на фотоапарата с удоволствие могат да се включват в двете фотогалерии на изданието. А сега по време на лятната ваканция творците ще мечтаят и с четка в ръка. И ще рисуват слънцето.

Редакцията на списание „Аз съм българче” и тази година изненада приятелите и читателите на любимата детска медия с новина. Днес в деня на приятелството от редакцията поканиха децата, приятели в клас, да се включат в забавлението с колективна рисунка. Момичетата и момчетата от над 500 учебни заведения са поканени за екипно участие в тазгодишното четвърто издание на конкурса за детска рисунка. Целият клас или част от него ще рисува заедно. А с творбата всички художници ще се включат в категорията „Най-добър екип” на Четвъртия национален конкурс „Нарисувай ми слънце”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

През трите си издания (2008 г., 2009 г. и 2010 г.), конкурсът се радва на голям интерес от страна на децата в цяла България.

• Изискванията към участниците са само две: да се работи върху основа с формат А4 и всеки предварително да се регистрира за участие по електронната поща на адрес: bulgarche@sdrujenie-bulgarche.info. В регистрация трябва да фигурират трите имена, възраст, адрес и телефон за връзка. А самите творби се изпращат по пощата на адрес: София 1164, п.к. 23.

• Крайният срок за изпращане на произведенията е 10 септември. Условията за участие са публикувани в бр. 31 на списанието. Няма ограничения за броя на рисунките, с които участва едно дете.

• Инициативата се развива в три категории. Адресирана е до момчетата и момичетата на възраст от 4 до 104 години, ако рисуват в екип. И до художниците на възраст от 6 до 16 години, когато участват в категориите „Най-усмихнато слънце” и „Най-нестандартна техника”.

• Всички други детайли важни за участници в конкурса са поместени и на сайта ни:
www.sdrujenie-bulgarche.info.


Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче” е неправителствена организация, учредена през 2007 г. Вече пет години ние работим активно. Усилията ни са с една цел: да съхраним традициите, семейните ценности и морала на българите заедно с читателите ни. И да внесем необходимата доза култура в отношенията между хората. Както сред малчуганите, така в отношението на възрастните към тях. За да имат те, децата, още дълги години своето списание „Аз съм българче”.

Автор: Розалина Златкова, списание „Аз съм българче”
11.06.2011 г. 17:39
Посетено: 3936
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/12697-lyatna-provokatsiya-kam-detskite-fantazii-s-konkursa-narisuvay-mi-slantse