Конкурси

Конкурс за детска рисунка "Гърция през моите очи"

За участници от 7 до 17 години

Конкурс за детска рисунка "Гърция през моите очи"


◊ СЪБИТИЕТО

Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката туристическа организация в България организират за трета поредна година конкурс за детска рисунка „Гърция през моите очи”. Тази година конкурсът e включен в програмата на ГФК, посветена на популяризирането на гръцките паметници от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.

Тема на конкурса са паметниците: Акрополът, Делфи, Храмът на Аполон Епикуриос във Васес (Пелопонес),  Света гора, Метеора, християнските паметници на Солун, Епидавър, средновековният град на о-в Родос, Мистра, о-в Делос, Олимпия, храмът на Хера на о-в Самос, Вергина, Микена, о-в Патмос, старият град на о-в Корфу, манастирите Дафни, Осиос Лукас и новият манастир на о-в Хиос.

Целта на конкурса е да подтикне децата и младежите в България да представят с помощта на цветовете и формите съответните гръцки паметници, приближавайки ги по този начин  до гръцката история и култура. Успоредно с това им дава тласък към популяризирането, защитата и опазването на собственото им културно и природно наследство.


◊ РЕГЛАМЕНТ

• Формат: Максимален размер на рисунките – 50х70 см.
Материали: бои, моливи, флумастери и други пособия за рисуване.

• Възрастови групи:

І група: 7-9 години
ІІ група: 10-13 години
ІІІ група: 14-17 години

• Срок за участие в  конкурса: 11 април - 15 май 2011 г.

. Рисунките трябва да бъдат изпращани на адрес:

Гръцка фондация за култура
ул. „Георги Бенковски” № 51
София 1202


Допълнителни условия:

Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация:
- име на художника;
- възраст;
- пощенски и електронен адрес;
- телефон за контакти.

Конкурсните творби не подлежат на връщане и Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката организация по туризъм си запазват правото да ги публикуват с цел презентация на Гърция и популяризиране на конкурса. Конкурсни творби, които не отговарят на посочените в регламента изисквания, няма да се журират.

Награди:

Наградният фонд на конкурса, предоставен с подкрепата на Гръцката организация по туризъм и с любезното съдействие на Туристическа агенция „Мелитурс”, включва екскурзии за победителите и техните семейства до известни туристически дестинации в Гърция. Представителството на Гръцката фондация за култура ще раздаде и поощрителни награди.

Победителите в конкурса ще бъдат излъчени и наградени на тържеството по повод Деня на детето, което ще се състои на 2 юни, а избрани творби ще бъдат представени на вниманието на българската общественост в изложбената зала на Представителството на Гръцката фондация за култура в периода от 2 юни до 8 август 2011 г.

Автор:
Цветелина Атанасова, ГФК
Публикация:
12.04.2011 г. 22:52
Посетено:
4952
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/12156-konkurs-za-detska-risunka-gartsiya-prez-moite-ochi