Конкурси

Национален конкурс за пътеписи на тема „Неизвестната България”

Познаваме ли България?

Национален конкурс за пътеписи на тема „Неизвестната България”


◊ СЪБИТИЕТО

За всички, които обичат пътешествията, приключенията, легендите, преданията и желаят да споделят впечатленията си от красивите и не толкова познати места в България

Фондация „Д-р Щерев”, София
Арт клуб „Херос”, Стара Загора
НЧ „Даскал Петър Иванов”, гр. Стара Загора

обявяват
Национален конкурс за пътеписи
на тема „Неизвестната България”



◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

Красотата на България е безспорен факт. В нея има безброй места, които спират дъха на човека и го карат да се преклони пред красотата на природата, за да усети радостта от живота. Повечето от тях са малко познати и не много популярни.

Всяко едно населено място в България крие легенда и предание, известни в повечето случаи само на местните хора. Всеки човек преживява срещи и събития, които оставят траен отпечатък в живота му.

Целта на конкурса е да се преоткрие онази малко известна България, пълна с предания, митове, легенди, културно-исторически факти, събития, природни феномени и стойностни личности. Идеята на организаторите на конкурса е чрез творбите да се популяризират и представят малко известни места, събития, предания, легенди и живота на хората, свързани с тях. Чрез участието си в конкурса бихте могли да помогнете да се запази паметта и знанието за любими и малко популярни места в България.


◊ РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

1. Конкурсът е явен.
2. Право на участие имат всички, навършили 18-годишна възраст. Няма ограничения за горната възрастова граница и за броя на изпратените творби.
3. Пътеписът, разказът или преживяната история, придружени от минимум 5 и максимум 10 снимки, трябва да са авторски.
4. В творбата освен личните впечатления и преживявания на автора трябва да е включена информация за това къде се намира описаното място, да бъдат описани природни или културно-исторически забележителности, местни легенди, интересни личности, традиции, вярвания и обичаи.
5. Текстът да не надвишава обем 30 000 знака за произведение и да бъде написан на шрифт Times New Roman, големина 12.
6. Конкурсните творби се изпращат до 5 септември 2011 г. като прикачен файл на имейл konkurssz@abv.bg като документ (doc файл) – написан на Microsoft Word с прикачени в него от 5 до 10 снимки. Снимките да бъдат в JPEG формат и не по-големи от 600 МБ (за снимка).
7. Не се приемат творби на хартиен носител.
8. Всяко произведение да бъде придружено от следната информация:  име на автора, възраст, пощенски адрес, телефон и е-mail за контакти.


◊ И ОЩЕ

. Резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември – Денят на народните будители.
. Допуснатите за оценка творби ще бъдат публикувани по реда на тяхното получаване в блог в Нетлог и във Фейсбук.
. Жури ще определи класираните творби за публикуване в сборник в електронен вариант. Авторите на отличените творби получават сборника и сертификат за участие в конкурса. Най-добрите и  интересни пътеписи ще бъдат публикувани във вестник „Литературен глас” (Стара Загора).
. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото  да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.
. Конкурсни творби, които не отговарят на посочените в регламента изисквания няма да се оценяват.
Автор:
Организаторите
Публикация:
18.02.2011 г. 20:05
Посетено:
4586
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/11715-natsionalen-konkurs-za-patepisi-na-tema-neizvestnata-balgariya