Конкурси

Втори европейски конкурс за поетична книга на английски език 2011

За писатели, чиито майчин език не е английски

◊ СЪБИТИЕТО

Втори европейски конкурс за поетична книга на английски език 2011

За писатели, чиито майчин език не е английски

Участниците трябва да изпратят стихосбирка между 30 и 48 страници на английски език. Преводи на английски език са приемливи, ако са направени от самите автори. Въпреки че всички стихосбирки ще се разглеждат независимо от стила и дължината, римувани стихове ще бъдат предпочитани. Перфектната фразеология на английски език няма да играе съществена роля при определяне на победителя, тъй като това ще бъде работата на нашите редактори на по-късен етап, така че ще се разглеждат с предимство сборници с артистична концепция в тях, а не случайна сбирка от стихове.


◊ РЕГЛАМЕНТ

Стихосбирката на победителя ще бъде публикувана, а авторът й ще получи 10 копия, както и специализирана консултация в помощ на по-нататъшната му писателска кариера. Първите 10 подгласници ще получат публикации от по 10-15 и ще бъдат представени като автори в антология, включваща най-доброто от поетичната сцена на Европа за момента.

„Поетични произведения от Европа”, том 2 чака своите създатели.


Жури:

Ханс Сатурн (Нидерландия) – Председател – полиглот с холандски, немски и английски език; победител в първия европейски конкурс за поетична книга на английски език 2010 и публикуван автор;

Клаудия Салаян (Румъния) – полиглот с румънски, английски и испански; победител в първия европейски конкурс за поетична книга на английски език 2010 и публикуван автор;

Сандра Столник (Австрия) – полиглот с немски, хърватски и английски; победител в първия европейски конкурс за поетична книга на английски език 2010 и публикуван автор.


Краен срок:

30 април 2011


Резултати:

Победителите ще бъдат обявени през август 2011. Стихосбирката на победителя и антологията ще бъдат публикувани през ноември 2011.


• За да участвате в конкурса, запознайте се с условията за участие: http://www.eminor.eu/index.php?page=19

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
24.01.2011 г. 20:11
Посетено:
3036
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/11546-vtori-evropeyski-konkurs-za-poetichna-kniga-na-angliyski-ezik-2011