Конкурси

Майсторският клас на Райна Кабаиванска обявява кастинг за операта "Бохеми" на Пучини

Избраните изпълнители ще представят галаконцерт през септември и ще участват в операта "Бохеми" в България и Италия

 Майсторският клас на Райна Кабаиванска обявява кастинг за операта "Бохеми" на Пучини
Райна Кабаиванска в "Мадам Бътерфлай", Верона


◊ СЪБИТИЕТО

Във връзка с 10-годишния юбилей на Майсторския клас на Райна Кабаиванска се обявява кастинг за ролите в операта „Бохеми” от Джакомо Пучини. Постановката ще бъде представена през декември 2010 г. в Софийската национална опера и през декември 2011 г. в Театро комунале в Модена, Италия.

Проектът се продуцира от Нов български университет съвместно със Софийската национална опера и Театро комунале в Модена.

Събитието е под патронажа на Кмета на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, Министъра на образованието, младежта и науката – проф. Сергей Игнатов, и Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, Посланик на Република Италия в България.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КАСТИНГА

• Преминалите прослушването изпълнители ще работят върху ролите заедно с Райна Кабаиванска по време на Х Юбилеен международен майсторски клас, който ще се проведе от 16 до 29 септември 2010 г. в зала “България”, София.

• Срокът за кандидатстване е до 13 септември 2010 г.

• Прослушването на кандидатите ще бъде на 16 септември 2010 г. Най-добрите участници ще получат стипендии от фонд „Райна Кабаиванска” на НБУ, осигурени от фондация “Америка за България”.

• В майсторския клас на Райна Кабаиванска могат да кандидатстват изпълнители от България и чужбина до 32-годишна възраст с музикално образование. За конкурсното прослушване и за работата по време на майсторския клас е необходимо да се посочи репертоар от пет арии.

• На 30 септември 2010 г. участниците в майсторския клас ще открият музикалния сезон на София с Галаконцерт със Софийската филхармония и със специалното участие на Райна Кабаиванска.

• Подробна информация за майсторския клас е публикувана на Официалния уебсайт на Райна Кабаиванска - http://www.rainakabaivanska.net, от който кандидатите могат да се регистрират онлайн.


. За информация:
Веселина Василева, Нов български университет, тел. 8110125, vvassileva@nbu.bg

Автор:
Веселина Василева – НБУ
Публикация:
27.08.2010 г. 22:31
Посетено:
2429
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/10600-maystorskiyat-klas-na-rayna-kabaivanska-obyavyava-kasting-za-operata-bohemi-na-puchini