Конкурси

Конкурс "Здравето е твое право!" на Сдружение "Къщата за човешки права"

За творби със социално послание

◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Къщата за човешки права”, организатор на Международния фестивал за документални филми, посветени на човешките права „Един свят" обявява конкурс на тема "Здравето е твое право!"

Конкурсът е по повод третото издание на фестивала от 4 до 10 октомври - http://www.bgoneworld.org.

Конкурсът е за творби със социално послание на тема „Здравето е твое право” - късометражно филмче, снимка, песен, мелодия, картина, рисунка, инсталация или друга свободна форма на изразяване.


◊ ПОВЕЧЕ

Здравната тематика ще бъде основен фокус на предстоящия фестивал, който ще стартираме с изключително интересния филм „2012: време за промяна”! С него бихме искали да опровергаем медийната и филмова истерия за идването на края на света. Не ни очаква край на света, а едно ново начало и за да можем да се възползваме от него, на първо място трябва да сме физически, умствено и емоционално здрави.               

Затова приканваме всички, които биха искали да се присъединят, да ни изпратят своите творби със социално послание - “Да живеем в един по-добър свят!”. Няма ограничения за възраст и жанр.

Работите ще бъдат прегледани от комисия в състав: Виргиния Захариева – писател/ артист/ психотерапевт, Веско Стамболов – пианист/ преподавател в Музикалната академия, Антоанета Костова – артист/ режисьор, и Георги Христов – главен координатор на фестивал „Един свят”.

Първите три творби от всеки жанр ще бъдат представени на широката публика и ще бъдат част от фестивала.

Фестивалът „Един свят"
показва света такъв, какъвто е. Това е фестивалът, който не гримира актьорите, защото те са реални личности, фестивалът, който не съди, защото изводите остават за зрителите, фестивалът, който прожектира без компромис и единствено филмите с характер.


Контакти:
Георги Христов
Имейл: promo@bgoneworld.org
0885721389

Автор: Екипът на фестивала "Един свят"
15.08.2010 г. 20:47
Посетено: 2948
Етикети: Конкурс
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/10564-konkurs-zdraveto-e-tvoe-pravo-na-sdruzhenie-kashtata-za-choveshki-prava