Конкурси

Първи PR конкурс за младежи (16-21), организиран от Apeiron Academy

Eсе на тема „Как бих представил България, ако бях PR специалист?”

Първи PR конкурс за младежи (16-21), организиран от Apeiron Academy


◊ СЪБИТИЕТО

Първи PR конкурс за младежи, организиран от Акредитирания център на Британския институт за PR в България - Apeiron Academy.

В конкурса могат да участват ученици и студенти от 16 до 21-годишна възраст, които все още не са завършили средното си образование или не се занимават професионално с PR и комуникации. 

Условието е просто - кандидатът трябва да изпрати свое есе на тема „Как бих представил България, ако бях PR специалист?” до 17 юни 2010, използвайки своето въображение и вдъхновение. Най-доброто есе ще спечели пълната стипендия за CIPR Foundation Award, а общо десет призьора с най-добри конкурсни есета ще спечелят участие в инициативата „Един ден с PR-отдела на...”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Ученици и студенти ще прекарат един ден в работната атмосфера на PR-отделите на големи български организации. Инициативата е част от проект на Apeiron Academy - организация, която предоставя образователни възможности в сферата на бизнес комуникациите, PR и маркетинг.

Проектът е насочен към създаване на разнообразни възможности пред младите хора за професионално, социално и личностно реализиране. Той има за цел да спомогне за развиване на комуникативните им умения, улесняване на социалната им интеграция, както и кариерното им ориентиране.

Основното изискване е да нямат професионална подготовка в тази област. Най-талантливите комуникатори ще бъдат оценени от жури, съставено от възпитаници и преподаватели на Британския институт за PR - the Chartered Institute of PR (CIPR).

Авторите на десетте най-добри есета ще могат да прекарат един ден през юли в комуникационен отдел на организация - партньор на проекта - Мобилтел, БНП Париба Лични Финанси, Белла България, Делойт, Данон Сердика, Актив Груп, ПОК „Съгласие” и Джуниър Ачийвмънт България. Освен запознаване отблизо с дейността на PR специалистите, десетте победители ще преминат през подготвителен модул за повишаване на личните комуникативни и презентаторски умения. Голямата награда в конкурса е пълна стипендия за обучение в квалификационната програма на CIPR – Foundation Award in PR.

Квалификацията е подходяща за всеки, който тепърва навлиза в PR професията. Курсът е с продължителност 3 дни, като включва общо 15 часа лекции и практически казуси. Заниманията се водят на английски език от акредитиран гост-лектор от Великобритания. Apeiron Academy е първият квалификационен център извън Великобритания, където курсът ще се провежда от октомври 2010 г.

„Един ден в PR отдела на...” ще се проведе в началото на юли. Есета за участие в конкурса могат да се подават от 1 до 17 юни 2010 г.

Автор:
Ева Широкова, Apeiron Academy
Публикация:
06.06.2010 г. 18:37
Посетено:
2600
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/10166-parvi-pr-konkurs-za-mladezhi-16-21-organiziran-ot-apeiron-academy