Отзиви

Първото "Бягство от любовта" на Горан Запрянов

Романтичен, драматичен и философски нов роман за любовта

Първото "Бягство от любовта" на Горан Запрянов

 

Романът "Бягство от любовта" е първият издаден роман на автора Горан Запрянов. Историята ни пренася в малка отдалечена планинска местност, където главният герой Кларк, се е оттеглил от светския живот и се е отдал на размисли и страдания по изгубената любов на своята любима Изи. 

Това уединение поражда поредица от въпроси без отговор, житейски мъдрости, които стават все по-заплетени и размисли за бъдещето. 
Компания му правят две млади и привлекателни дами - Ана и Катя. Те са негова утеха и опора в самотните дни. Наставляват го и му помагат да изживее своя катарзис.  

Дали от погледа на мъдростта и опита Кларк ще съумее да открие отговорите? Или подобна загадка остава да тлее в сърцето на влюбения мъж дълго през годините?

Ще разберете, ако прочетете майсторски сътворената книга на поета, музиканта, композитора, певеца и уеб дизайнера - Горан Запрянов.

Освен с музиката, песните и лиричния си глас, Горан Запрянов ни поднася своето литературно откровение под формата на вълнуващ разказ за невъзможната любов такава, каквато всеки я познава дълбоко в сърцето си.

"Бягството е онова познато чувство на съпричастност между хората. Всички бягат с надеждата да подминат злото в живота си. Не знаем колко дни ще продължи нашето изгнание, представено във вид на бягство от света, от проблемите на новия ден и от хората. Най-далечното и най-близкото бягство е бягството от хората. Тези зли и кръвожадни създания, които пият и се хранят от нашата болка, нашето страдание, от лошите решения в живота ни. Затова Изи избяга от мен, за да бъде далеч и да не преплита моите проблеми със себе си, а да си създаде собствени. Не мога да я виня за избора си на бягство. Мога само да участвам в своето бягство, като главен герой с пожълтял ореол, но не от святост, а от глупост, присъща на всички влюбени хора.

Социалното бягство е много голям проблем. Много по-силно е от индивидуалното бягство на нечия заблудена в убежденията си душа.
Когато група от хора се затварят в групово уединение, те поставят началото на разрушението на света."

"Бягство от любовта" е уникален по своята форма на повествование, преплитащ в една книга разказ, поезия, мъдрост, философия и абстрактни размишления.

 

Автор:
Надежда Велева
Публикация:
03.05.2021 г. 11:48
Етикети:
прозароман
"Бягство от любовта"
Горан Запрянов
любовен роман
Посетено:
1057
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/64/news/32659-parvoto-byagstvo-ot-lyubovta-na-goran-zapryanov