Отзиви

Финалният за сезона концерт на Quarto Quartet вдигна публиката на крака

"Музиката на Латинска Америка" се превърна в троен празник

Финалният за сезона концерт на Quarto Quartet вдигна публиката на крака


Вчера Quarto Quartet & Frineds закриха сезона си в съвместен концерт със Софийската филхармония в зала „България”. Концертът съвпадна с Деня на независимостта на Аржентина – 9 юли и бе подкрепен от посолството на Република Аржентина в София.

Под диригентството на блестящия Алехандро Дуалде (Аржентина, Италия) прозвучаха подбрани произведения на композитори от Латинска Америка. Акцент в програмата беше Концерт за бандонеон и оркестър от Астор Пиацола, в който солист бе Матиас Гонзалес (Аржентина). Той омагьоса присъстващите в залата със своята чувствена интерпретация и предизвика искрено възхищение у публиката заради майсторството, с което владее бандонеона. Орекестърът на сцената, макар в камерен състав „напълни” със звук зала „България” и обрисува по завладяващ начин харaктерните за музиката на Латинска Америка образи.

След финалната композиция „Danzon № 2” от Артуро Маркес публиката стана на крака и дълго ги аплодира. Зад сцената музикантите продължиха да приемат цветя, поздравления и благодарности от развълнувани почитатели, а после в столично заведeние се отдадоха на радостта си от чудесния концерт и на футболните емоции. Драматичната победа на отбора на Аржентина над Холандия в първите минути на днешния ден им донесе допълнително удовлетворение и превърна изминалия 9 юли в троен празник.

Не пропускайте и милонгата с участие на “Кварто” - заповядайте утре вечер (11 юли) в Камерна зала „България” за да усетите магията на аржентинското танго в действие. Залата ще се превърне в танго-дансинг, на който освен че ще можете да танцувате, ще имате възможността да се насладите и на възхитителните професионални танго-танцьори от Асоциация Tango.bg, на които гостува и автентична аржентинска танго-двойка. Музикантите на Quarto Quartet заедно с Матиас Гонзалес ще озвучат на живо тази танцова вечер с начален час 21 часа. Билети можете да си закупите днес и утре на място в зала „България”. (Билетната каса на Софийска филхармония ще работи утре вечер непосредствено до началото на събитието.)

 

Автор:
Иглика Ганева
Публикация:
10.07.2014 г. 12:59
Посетено:
1557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/64/news/19598-finalniyat-za-sezona-kontsert-na-quarto-quartet-vdigna-publikata-na-kraka