Отзиви

Концерт-спектакълът "Хлапета" пред пълна зала

На 1 юни Quarto Quartet & Friends, балет Vaya и актрисата Деси Касабова зарадваха децата с уникална програма по музика от Д. Шостакович и Ч. Чаплин

Концерт-спектакълът "Хлапета" пред пълна зала


На 1-ви юни Quarto Quartet & Friends превърнаха зала „България” в развълнувано море от детски емоции – с концерта си „Хлапета”, посветен на Деня на детето те за пореден път подариха на своята публика мигове пълни с усмивки. Популярни със своите революционни идеи за атрактивно и нестандартно представяне на класически програми, Quarto отново напълниха зала „България” с желаещи да чуят и видят вплетени в едно музика и танц.

В смелия проект, освен Quarto Quartet и Софийска филхармония се включиха техни приятели музиканти от радиооркестъра, от Софийски солисти и от оркестъра на Софийска опера, балетът от деца Vaya Dance Studio (на възраст между 5 и 16 години) и актрисата Десислава Касабова („Недадените”). Подбрани пиеси от Дмитрий Шостакович и Чарли Чаплин прозвучаха специално аранжирани за концерта и бяха изпълнени от двадесет и пет музиканта. На сцената на залата над сто балеринки с прекрасни костюми танцуваха по уникална хореография, също създадена специално за „Хлапета”. Деси Касабова игра ролята на учител по балет, а на финала се появи като Чарли Чаплин с неговото неизменно бомбе и бастунче.

От първия миг до последните тактове стаения дъх на публиката се нарушаваше единствено от изблика на бурните аплодисменти последващи всяка поредна част от спектакъла. Вълнението на децата в залата бе в хармония с празничното настроение, което носят първоюнските концерти на Quarto Quartet.

Прочутата песен от Чарли Чаплин „Smile” отбеляза края на концерта. Тя бе изпълнена от музикантите  в инструментален вариант, а на фона на известната й мелодия и нестихващи аплодисменти всички балерини излязоха на сцената. Заедно с Quarto Quartet & Friends те подариха поклон и финални усмивки на публиката изпълнила зала „България” от край до край.

Автор:
Иглика Ганева
Публикация:
02.06.2014 г. 00:17
Етикети:
Посетено:
2441
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/64/news/19348-kontsert-spektakalat-hlapeta-pred-palna-zala