Отзиви

Училища и градини учат с нестандартна книга от български автор

"Приказка-игра" среща топъл прием на педагози от цялата страна заради нестандартния си подход към най-малките

Често сме скептично настроени към българските автори, но един от тях е на път да промени това. Дебютната книга на Никола Райков "Голямото приключение на малкото таласъмче" среща топъл прием на педагози от цялата страна заради нестандартния си подход към най-малките. Книгата е първата авторска "приказка-игра" в света и според автора й тя "развива фантазията на децата, учи ги да правят избор и да поемат лична отговорност". Книгата е уникална и с това, че не съдържа отрицателни персонажи и събития.

"Децата са въодушевени и цяла седмица четем и препрочитаме историята. Хиляди благодарности към автора за създадената приказка-игра." - казва Мадлена Георгиева, ръководител на група "Мечо Пух" от детска градина "Първи юни" в Горна Оряховица.

"Училищата и градините, за които ми е известно, че ползват книгата са поне двадесет" - споделя Никола Райков. Те могат да си и много повече, тъй като авторът няма пряк контрол върху разпространението на книгата. Завършилият информационни технологии в САЩ Никола Райков е предоставил електронна версия на книгата си за безплатно разпространение на сайта prikazka-igra.com, който сам е създал. "Имам в класа си дечица, чиито родители нямат възможност за екстри, от рода на списания, игри, книжки." - споделя Йорданка Първанова, учител в СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград.

"Въпреки че книгата излезе само преди месец и половина, получавам много снимки, рисунки и дори видео материали от училища и градини" - казва Никола Райков. Първоначално той е създал книгата за тригодишния си син и споделя, че няма как да не е щастлив от ентусиазираната реакция на другите деца и техните преподаватели.

"Тази книга е изключителна! Това е най-доброто до този момент, което можем да предложим на децата! Поздравявам автора за усета, за професионализма, за стила му на писане!" - заключава Пламена Иванова, трети курс по предучилищна педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски".

Автор:
11.06.2013 г. 08:31
Посетено: 1391
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/64/news/17212-uchilishta-i-gradini-uchat-s-nestandartna-kniga-ot-balgarski-avtor