Отзиви

Когато сенките се пробудят

Илюзията

Когато сенките се пробудят


„Илюзията” е копродукция на ДТ „Н. О. Масалитинов” – Пловдив и УДТ – НАТФИЗ. Участват студенти от магистърската специалност „Актьорско майсторство за театър и кино”. Постановка Маргарита Младенова, режисьор Стилян Петров, сценография и костюми Даниела Олег Ляхова, музика Асен Аврамов.

Дали животът е илюзия или театърът е живот? Това е въпросът, който отправя към публиката спектакълът „Илюзията”. Следвайки стила на Корней, постановъчният екип изгражда бутафорна комедия, в която трагедията е като екзотичен остров сред бурно море от страсти. Приплъзващите се стени сякаш отварят проходи към динамичното действие, или затварят пространството, за да напомнят за относителността на човешките възприятия. Истината и привидността се надпреварват в шеметна игра, както и „изтичащите букви” на екрана, които коментират сюжетната интрига. А в нея има всичко - и любов, и страст, и ревност, и болка, и разкаяние, и илюзия…

Родителят, тръгнал да търси прокудения си син, е само повод да се развихри въображението, където битува истината и фантазията. Контрастът между емоционалното слово на бащата и патетичното изпълнение на „трупата” отново размива границите между реалността и илюзорното бягство в света на изкуството, където всичко е възможно, където рационалното ни съзнание търси пристан.

Когато сенките се събудят, паралелният свят оживява, за да ни напомни, че светът е сцена…




Автор:
Ориета Антова
Публикация:
08.02.2013 г. 08:17
Етикети:
КорнейОриета АнтоваотзивиПловдивНАТФИЗспектакълтеатър
ДТ Н. О. Масалитинов
Учебен театър
Илюзията
Посетено:
1267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/64/news/16312-kogato-senkite-se-probudyat