Проекти

9 издания на добруджански автори - финансирани от Община Добрич

Първа сесия за подпомагане на книги през 2010

9 издания на добруджански автори - финансирани от Община Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

9 издания на добруджански автори получават финансиране от Община Добрич

Изданията са одобрени от Експертна комисия на първа конкурсна сесия по Правилата на Общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението за 2010 година.

Предстои с общински средства да бъдат финансирани предложенията на: Ема Георгиева – за откупуване на стихосбирка “Калинов храст”; Иван Радев – за откупуване на книгата “По следите на миналото”; Димитър Михайлов – за откупуване на книгата на генерал Стефан Тошев ”Победени, без да бъдем бити”, Рада Въртунинска – за откупуване на книгата “Паралели и ракурси в живота и творчеството на Дора Габе и Анна Ахматова”, Иван Димитров – за откупуване на книгата на Любомир Котев “Българинът според Йовков”. С общински средства ще бъдат финансирани още предложенията на Марин Георгиев за издаване стихосбирка на Валентина Добринчева, на Мария Паскалева за издаване на книгата “Живот на кръстопът” и на Йовчо Карамфилов за издаване на книгата “Перото войнстващ меч”.


◊ ОЩЕ

На следващото заседание ще бъдат разгледани още шест предложения за финансово подпомагане. Книгите получават средства по правилата на Община Добрич за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, приети с решение на Общински съвет през месец ноември 2008 година. Общата сума, която ще бъде отпусната е близо 6 хиляди лева.

Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за първи път тази година. Предстои до края на 2010 година да се проведе, втора и трета конкурсна сесия за финансиране на още проекти.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
28.04.2010 г. 15:37
Посетено:
1238
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/9831-9-izdaniya-na-dobrudzhanski-avtori-finansirani-ot-obshtina-dobrich