Проекти

Изложба "Интерактивни табла" в Добрич

ФСГ „Васил Левски” гостува на Библиотека „Дора Габе”

Изложба "Интерактивни табла" в Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

От 20 април до 10 май Финансово-стопанска гимназия ще гостува на Регионална библиотека „Дора Габе” с изложба „Интерактивни табла по проекти на ФСГ по програмите „Европейци за мир” и „Младежта в действие”. Таблата ще бъдат изложени във фоайето на библиотеката.

От две години ученици и преподаватели от училището работят по международни проекти, финансирани от двете програми. По традиция участниците представят на таблата своите проектни идеи и описват чрез текст и снимки тяхното реализиране.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Постерите са интерактивни, тъй като се изработват във виртуалното пространство едновременно от няколко участници. След приключване на работата се отпечатват на хартия. Досега някои от тях са пропътували хиляди километри през Европа, за да бъдат показвани на семинари, конференции и партньорски срещи. След завръщането в България таблата обикновено красят коридорите на Финансово-стопанска гимназия. Всички постери са качени и в интернет и могат да бъдат видени и в сайтовете на проектите.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 27 април в присъствието на немските партньори на добричките младежи от гимназия „Тиза фон дер Шуленбург”, Дорф Мекленбург. С това училище са осъществени вече два проекта по програма „Европейци за мир”. Преди седмица програмата одобри трети съвместен проект на двете учебни заведения.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
21.04.2010 г. 11:07
Етикети:
Посетено:
1721
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/9766-izlozhba-interaktivni-tabla-v-dobrich