Проекти

Градски четения 6: Световен ден на поезията

21 март 2010, неделя, 16.00 часа, пред СУ

Градски четения 6: Световен ден на поезията


◊ СЪБИТИЕТО

Всяка година на 21 март се отбелязва Световният ден на поезията, който се провежда под инициативата на ЮНЕСКО. В тази връзка съвместно със Студентския съвет на Софийски университет организираме следващото, вече шесто по ред, Градско четене.

Литмобът започва точно в 16.00 часа, 21 март, неделя, пред главния вход на Софийския университет. Елате на централните стълби, за да почетем заедно. Моля, не закъснявайте!

Важното!
- Този път само поезия;
- Накрая текстовете се оставят в специален кош, търсете го;
- Напишете на листа и своето читателско име.


◊ В НЕДЕЛЯ

А. Ето какво: В световния ден на поезията елате пред университета, поканете хора, не стойте близо един до друг и очаквайте знак. Точно в 16.00 ще започне да чете някой от организаторите. Верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Малко се изчаквайте. Накрая оставяме текста в коша и се разотиваме. Четем и заминаваме!

Б. Текстовете: Само поезия… На всякакви езици, от всякакви времена, от всякакви места: прочетете поезията по принцип. На страницата е добре да има следната допълнителна информация:
- “Градски четения” (литературен флашмоб)
- „Световен ден на поезията (ЮНЕСКО)”, 21 март 2010
- името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас…

В. Времето и мястото: Започваме точно в 16:00. Не закъснявайте дори и пет минути – горе-долу толкова продължава всичко. Елате през централния вход на Софийския университет, между братята Евлоги и Христо Георгиеви, на самото стълбище или пред него.

Г. Запис: Моля, помогнете с видео или със снимки! Ако не четете – снимайте и разпространявайте четенето навсякъде.

Автор:
ВБВ, Камелия Спасова
Публикация:
17.03.2010 г. 18:16
Посетено:
1736
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/9544-gradski-cheteniya-6-svetoven-den-na-poeziyata