Проекти

Буркан-party 2009 в artnewscafe, Пловдив

Бутикова неделна дегустация

Буркан-party 2009 в artnewscafe, Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Дойде време за ежегодното ни Буркан-party

29 ноември 2009 (неделя), 12.00-18.00 часа

artnewscafe
Пловдив 4000, ул. "Отец Паисий" 38
http://www.artnewscafe.com


◊ ТАЗИ ГОДИНА

И тази година artnewscafe посреща зимата със своето Буркан-party на 29 ноември. За бутиковата неделна дегустация са поканени притежателите и производители на домашна зимнина да подберат своите най-представителни буркани и да споделят сладкото им или солено съдържание с останалите донесли или недонесли продукция. За пълноценно дегустиране ще бъдат осигурени палачинки и хляб.

Собствениците на най-вкусните буркани в две категории: сладко и солено, ще спечелят наградите на Artnewscafe. Поощрителна награда ще има за най-добре изглеждащ буркан. В журирането на бурканите ще се имат предвид вкусовите качества, но ще се толерират направените от продукти собствено производство, варени на дърва или газ, за които е използван втора ръка амбалаж. Няма да подлежат на дегустация домашни алкохолни напитки.

С Буркан-party–то artnewscafe призовава за запазване на добрите стари леко соц-традиции, особено когато са еко и био без опаковката на скъпите етикети.

Миналогодишните побeдители бяха сладкото от странджански смокини на Баба Ванче и гъби пърхутки, брани в Родопите на сем. Келбечеви.

Автор:
artnewscafe
Публикация:
24.11.2009 г. 12:10
Посетено:
1466
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/8940-burkan-party-2009-v-artnewscafe-plovdiv