Проекти

Градски четения - литературен флашмоб

Този петък започваме!

Градски четения - литературен флашмоб


СЪБИТИЕТО

Този петък започваме. Това в-тълпяване е първият литературен флашмоб - поредица от внезапни, кратки литературни четения, на които всеки чете на глас пред случайни минувачи (по площади, в метрото, из улици, в сгради).

Поканете хора! Не стойте близо един до друг и очаквайте знак. Точно в 17.00 ще започне да чете някой от организаторите и верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Изчаквайте се. Накрая оставяме текста на определено място (следете организаторите!) и се разотиваме като непознати. Четем и заминаваме!


◊ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА

Текстовете. Който желае, трябва да дойде с най-много една страница (ксерокопиран, напечатан, ръкописен) текст, която се оставя на мястото след четенето. Може вие да сте автор, но това не е задължително. Но на страницата е добре да има следната допълнителна информация:
. "Градски четения" (литературен флашмоб)
. Втълпяване, 16 октомври 2009
. Името на автора и произведението...

Времето. Не закъснявайте - няма смисъл. Освен това вероятно ще вали и ще е студено!

Мястото. На Попа. Това включва и пейките, чешмата, паметника, от другата страна на трамвайната линия и т.н. Макар че това е втълпяване, не се бутайте.

Запис. Добре е да има видео-архив или снимки от събитието. Обърнахме се към наши приятели, но ако има повече желаещи, няма да навреди. Който не иска да чете, нека снима, записва и т.н.

Нататък? Ако стане относително добре, ще има и още. В неработни дни, в по-топло време, сутрешни матинета, тематични четения, четения на един и същи текст и т.н... Зависи от всички нас.
Автор: Владислав Христов
15.10.2009 г. 11:06
Посетено: 985
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/8636-gradski-cheteniya-literaturen-flashmob