Проекти

Гаражен мултимедиен проект "Аз съм/искам да бъда"

Първи артпроект на сдружение "Морско синьо"

Гаражен мултимедиен проект "Аз съм/искам да бъда"


◊ СЪБИТИЕТО

„Аз съм/искам да бъда”
Гаражен мултимедиен проект на сдружение „Морско синьо”

Представяне: 9 септември 2009, 19.00 ч. и 10 септември – от 11.00 до 19.00 ч.,
гараж на ул. „Хаджи Стамат” № 1 (до Стоматологията), Варна

Пресконференция: 8 септември 2009, 13.00 ч.,
в гаража на ул. „Хаджи Стамат” № 1, Варна


ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Аз съм/искам да бъда” е първият самостоятелен артпроект на сдружение „Морско синьо”. Автори на проекта са трима от членовете на сдружението - Радостина Вълчанова (фотограф), Светлана Вълкова (журналист в Радио Варна) и Димитър Димитров (музикален редактор в Радио Варна).

Проектът представя чрез видео-, аудиоматериали и фотография петима млади артисти, които работят в различни сфери: художничката Стефка Георгиева, писателката Елена Владова, музикантът – композитор Николай Йорданов, театралният режисьор и критик Елица Матеева, хореографът Георги Енчев–Гоош, чиято територия е съвременният уличен танц.

Идеята на проекта е чрез съвременни форми на изкуство да се покаже съвременно изкуство, респективно неговите носители. Мотото на проекта подсказва, че артистите – участници и членовете на „Морско синьо” вече са утвърдили себе си в сферите, в които работят, но обединявайки усилията си, желаят да представят едно ново лице на изкуството тук и днес. Синтезът между модерни художествени средства и алтернативна градска среда (автомобилен гараж в центъра на Варна, където ще се случи събитието), ще е имиджоопределящ за проектите на сдружението.


◊ ЗА СДРУЖЕНИЕТО

Сдружение за международен културен мениджмънт „Морско синьо” е учредено в началото на тази година от петима души – Радостина Вълчанова (фотограф), Светлана Вълкова и Елена Владова (журналисти), Радомира Иванова (изкуствовед) и Светла Чавдарова (икономист). Във фокуса на дейността на сдружението е международният и национален обмен между артисти в различни сфери на изкуството, културният мениджмънт, подпомагането на творци и съдействието за реализиране на проекти, които създават културното лице на България и в частност на Варна. Други проекти на сдружението са в процес на разработване и търсене на финансови партньори. 
          

Автор: Екип на сдружение "Морско синьо"
07.09.2009 г. 15:00
Посетено: 1094
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/8397-garazhen-multimedien-proekt-az-sam-iskam-da-bada