Проекти

Гражданският активизъм в културата. Съществува ли литературен ъндърграунд?

Литературен пърформанс и дебат в Червената къща

Гражданският активизъм в културата. Съществува ли литературен ъндърграунд?


◊ СЪБИТИЕТО

На 11 май (понеделник) 2009, 18.00 ч.
в Център за култура и дебат - Червената къща, зала “Пеша Николова”

Гражданският активизъм в културата. Съществува ли литературен ъндърграунд?

Литературен пърформанс, последван от дебат

• По случай 10 години от създаването на групата за културен тероризъм и вербална агресия, „Рамбо 13” организира литературен пърформанс с участието на авторите от неформалния кръг. Музика – Георги Ружев.

Дискусията е на тема "Кои са начините да се съществува извън конюнктурата?"
И още: Има ли място за самоорганизирали се литературни и културни групи в България и къде е то? Завършила ли е тоталитарната репресия в културата, или продължава под нови форми? Съществува ли „литературна мафия“?

В дискусията са поканени да участват представители на литературни кръгове и сайтове, автори като Едвин Сугарев, Алек Попов, Ясен Атанасов, Бойко Пенчев, Бойко Ламбовски, блогъри, граждански активисти, университети (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Департаменти „Масови комуникации“, „Кино, реклама и шоубизнес“ и „Политически науки“ на Нов български университет), студенти и всеки, който смята, че проблемите на културата имат роля в развитието на обществото ни като цяло.

. Модератор – Йордан Ефтимов

. Дискусията е подпомогната от ресурсния фонд за подкрепа на граждански инициативи на проект „Място за бъдеще” на Софийско гражданско сдружение „Щастливеца” към тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа (CEE TRUST).

Вход свободен


• Запознайте се: Рамбо 13 в LiterNet
Автор:
Лъчезар Лозанов
Публикация:
09.05.2009 г. 18:34
Етикети:
Посетено:
2379
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/7847-grazhdanskiyat-aktivizam-v-kulturata-sashtestvuva-li-literaturen-andargraund