Проекти

Русенското литературно списание "Брод" участва в европейски литературен форум

Румънци събират редактори на печатни издания в Балчик

◊ СЪБИТИЕТО

От 4 до 6 септември 2008 представители на големи литературни и културни издания от 16 страни ще се съберат в Балчик.

Проектът на Федерацията на издателите и разпространителите на румънски книги и Асоциацията на литературните издания и издателите в Румъния (APLER) е финансиран от румънското министерство на културата по програмата "Promocult" за популяризиране на румънската култура зад граница.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Българският град е избран за втория Европейски форум на литературните издания. Сред участниците са представители на Франция, Белгия, Испания, Гърция, Унгария, България, Австрия, Украйна, Молдова, Израел, САЩ и 22 редактори на румънски литературни списания - членове на Асоциацията на литературните издания и издателите в Румъния (APLER).

Темите за дискусия са свързани с посоките и модалностите на реализация на литературните издания и възможностите за общуване и интеграция в рамките на европейските културни пространства.

В рамките на форума в Балчик, който се осъществява и със съдействието на русенското списание за литература и култура "Брод", ще бъде издаден каталогът "Pagini Literare.ro" (Литературни Страници.ро).
Автор:
Екип на сп. "Брод"
Публикация:
02.09.2008 г. 15:18
Посетено:
1099
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/6385-rusenskoto-literaturno-spisanie-brod-uchastva-v-evropeyski-literaturen-forum