Проекти

Представяне на Open Source Software & web 2.0

Аудиовизия в интернет

◊ СЪБИТИЕТО

Upgrede Sofia представя

Open Source Software & web 2.0

В Club Mono, ул. Георги Раковски 106, София
от 19 до 21 часа, на 7 август 2008 (четвъртък)


◊ ПОВЕЧЕ

През последните години мултимедията се оказва основния фронт, на тихата революция, която тече в интернет. Интернет заема място сред най-използваните медии и устойчиво се настанява до по-традиционните – печатни медии, аудио, филм и дори застрашава мястото на телевизията като ползвана от най-много хора медийна среда.

Естествено, с промяна на технологиите хората, притежаващи и създаващи сайтове, се стремят към осигуряване на повече възможности и функционалност. И все по-трудно успяват своевременно да реагират на нуждите и новите навици на потребителите, които днес, благодарение на широколентов интернет и бързи компютри, очакват много повече от статичните страници от деведесетте.

Мартин Русков, Бен Ходжис
и Петко Дурмана ще представят сесията Multimedia for the web, част от обучителната програма TOSMI 2008 /Trainings in Open Source Multimedia Instruments, http://tosmi.org

Тази сесия има за цел да свърже най-новите тенденции в развитието на интернет с нуждите на артисти, журналисти, продуценти, активисти и изобщо всеки, който иска да представи аудиовизуално съдържание в интернет.
Автор:
Публикация:
06.08.2008 г. 17:17
Посетено:
702
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/6312-predstavyane-na-open-source-software-web-2-0